MENÜ

Torku Konyaspor 2-0 Mersin İdmanyurdu

Aykut Kocaman'la rotayı Avrupa olarak belirleyen Konyaspor, evinin kralı... Yeşil-Beyazlılar'ın son kurbanı sezonun flaş takımı Mersin oldu. Selim ve Hasan Kabze'nin golleriyle kazanan Konya, sahasında 3'te 3 yaptı.

Torku Konyaspor 2-0 Mersin İdmanyurdu

Konya’ya 20 puanla gelen Mersin İdman Yurdu’nu bu durum aşırı kontrollü futbola itti. Sistem olarak topu kendisinde tutmayı prensip edinmiş Aykut Kocaman ekolü vardı her zamanki gibi sahada. Ancak ilk yarıda el freni çekilmiş gibiydi Konyaspor. Mersin hem iyi savunma yaptı bu yarıda hem de etkili atak girişimleri oldu. 38’de Nakoulma’nın yerden sert şutu Belec’ten döndü. İlk yarıda her şey konuk ekibin istediği gibi gitti. Konyaspor ise oyunu tam sahaya taşımada etkisiz kaldı, orta alanın beyni Hleb sahada yoktu adeta.

1 dakikada atıldı!

66 ev sahibinin öne geçtiği dakikaydı. Hleb’in kornerinde Ali Çamdalı aşırttı, arka direkte Selim kafayla ağları havalandırdı. 70’te ise Nihat’ın geri pasa hatalı vuruşu Hasan Kabze’ye asist oldu, skoru 2-0’a taşıdı. Oyuna girdikten bir dakika sonra 76’da Murat Ceylan kırmızı gördü. 90 dakika sonunda Konya güldü.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ