MENÜ

Sivasspor 1-2 Gaziantepspor

Sivas ve Gaziantep'in kupadaki kapışması nefes kesti. Yiğidolar, Ahmet Aras'ın penaltısıyla öne geçti. Okan Buruk'un ekibi son 10 dakikada dirildi. 82'de Erdem skoru eşitledi, Serhan'ın uzatmadaki füzesi Carlos'u şok ederken konuk takıma zaferi getirdi.

Sivasspor 1-2 Gaziantepspor

Ligin en dar kadrolarından birine sahip olan Sivasspor’da Carlos’un rotasyon şansı kısıtlıydı. Cihan, Ahmet Şahbaz, Ahmet Aras ve Korcan’a görev veren Breziyalı hocanın amacı ligdeki kötü gidişi kupada alınacak bir galibiyetle az da olsa unutturmaktı. Zaten gençlerden oluşan takımını yedek ağırlıklı sahaya sürüp iyice gençleştiren Okan Buruk ise ligde yendiği rakibini kupada da devirmek için Sivas’taydı. Top her zamanki gibi Yiğidolar’daydı. Kısa paslar, hızlı hücumlar, ceza sahasına art arda yapılan ortalar, Ahmet Aras’ın savunma arkasına koşuları, Da Costa’nın mesafe tanımaksızın şutları... Yani Sivas yine izlemek yerine izletmeyi seçti, futbola dair ne varsa gösterdi. Ancak ligdeki kâbus kupaya da yansıdı. 57’de Ahmet Aras’ın penaltısıyla üstünlüğü yakalayan Kırmızı-Beyazlılar; 82’de Erdem’in, 90+3’te ise Serhan’ın gollerine ‘dur’ diyemedi.

Artık sonuç zamanı

Son düdük çaldığında gülen taraf Güneydoğu ekibiydi. Özellikle İbrahim Akın’ın tecrübesiyle kupaya zaferle ‘merhaba’ diyen Antep için söylenecek fazla bir şey yok. Okan hoca eldeki imkanlardan maksimum verim almayı başarıyor. Fakat Sivas için tehlike çanları çalıyor. Carlos’un sonucu düşünmeden oynattığı pozitif futbola doyum olmaz, ancak biraz da tabelayı düşünme vakti geldi de geçiyor Yiğidolar için...

Maçın adamı: İbrahim Akın

Cicihno sahanın etkilisiydi ama yaptığı enfes asistle Antep’e zaferi getiren İbrahim Akın maçın adamı olmayı hak etti.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ