MENÜ

Kumda oynuyor!

20 Kasım 2013'te Boğaz'ın buz gibi sularına girmişlerdi. Aradan bir yıl geçti, bir bakalım dedik, neler değişti! İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü Su Topu Takımı'nın halâ bir havuzu yok. Onlar şimdi ne mi yapıyor? İşte cevabı: Kumda oynuyor!

Kumda oynuyor!

Hani bir söz vardır; Ağlarız gülünecek halimize... Tam da böyle... A Milli Takım’ın, Genç Milli Takım’ın kaptanı bu takımda, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyorlar, ama halen idman yapacak havuzları, evimiz diyebilecekleri tesisleri yok. Şaka değil bu, gerçek!



“Onlar; ‘Sporcu’ değil, ‘sporcular’... Onlar; parapul değil, hayallerinin peşinde koşan adamlar... Sözleşmeye değil, kulübün kalbine imzalarını atan adamlar... Onlar, İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü... Bir havuzları bile yok ama su topunda halâ finalden finale koşuyorlar...” İşte bu sunumla vermiştik o röportajı size... 18 sütuna ‘Kim bu adamlar!’ başlığını atmış; Kasım ayının son günlerinde buz gibi Boğaz sularına soktuğumuz İYİK’li sporcuların ‘onur savaşı’nı kaleme almıştık. Aradan 1 yıl geçti, bir bakalım dedik, acaba neler değişti? Aynı kadro gittik, bu işleri bu ülkede en iyi bilen isimlerden Hatice Yücel ve o şahane fotoğrafı çeken Serkan Hacıoğlu ile birlikte... Aynı kadro geldiler; Başkan Caner Aksüt, hem İYİK hem A Milli Takım’ın kaptanı ve oyuncular... Peki neler yaşandı, neler oldu ve neler değişti acaba?


Caner bey merhaba... Görüşmeyeli neler yaşandı?

Geçen sezon A Takımımız ligi 3. tamamladı. İstanbul’da düzenlenen Dünya Gençler Sutopu Şampiyonası’nda 6. olan Milli Takım’a 2 oyuncu verdik; Kaan Başkaya ve Oğuz Gedik. Şu anki A Milli Takım’da 3 oyuncumuz forma giyiyor. Bu sayı daha da artacak gibi gözüküyor. Yüzmede de Master takımı kurduk. 50’nin üstünde Türkiye Şampiyonluğu kazandılar. Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonası’nda İYİK adına yarışan Ahmet Nakkaş, 50 yaş üstü kategorisinde 50 metre serbestte Dünya ikincisi, 100 metre serbestte ise Dünya Şampiyonu oldu. Nakkaş ayrıca, masterlarda 100 metre serbestte de Avrupa rekoru kırdı.

Devler Ligi maçında havuza girebildik!

Nerede çalıştınız peki bu süreçte?

İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Natuk Birkan İlköğretim Okulu’nun havuzunda çalıştık. Bu sene de İSTEK Vakfı, Tarabya’da Sarıyer Belediyesi yüzme antrenmanı yapmak için verdi.

Sporcularınız ilk ne zaman havuza girdi?

Şampiyonlar Ligi’nde ikinci turda oynayacağımız maçla birlikte havuza girdik. Ekim ayında Sırbistan’da girdik yani! İlk topa Sırbistan’da değdik. Rakibimiz Sırp takımı VK Radnicki’ydi. Türkiye Ligi’nde de 4 maçta 1 yenilgiyle gidiyoruz.



Sarıyer Belediyesi arsa verecek galiba

Salon konusunda bir gelişme var mı?

Hiçbir gelişme yok. Yeni bakan ile henüz görüşemedik. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, takımın bu başarılarını görünce ve 8 yıldır verilen bu mücadeleyi duyunca, bir arsa sözü verdi. Ama neresi olduğunu henüz bilmiyoruz.

Bu sezon nasıl geçecek? Nasıl bitecek?

Galatasaray ve İYİK’in şampiyonluk sayıları eşitlendi. İki kulübün de 25’er kupası var. Bu sezon yarışı kim önde bitirirse, bir adım öne geçecek. Şartlarımız elverişli değil, ama biz şampiyon olmak istiyoruz.



Nadir Gold’dan altın transfer

Bu arada bir de transfer yapmışsınız; genç milli takımın kaptanını almışsınız.

Su topunda Milli Takımlar düzeyinde en önemli başarımız Dünya 6.’lığı. İşte bu takımın kaptanı, Bahadır Özbakış bize geldi. Biz almadık aslında! Adalar ile anlaşamıyordu. Yaşından dolayı transferi de yasaktı. Bize gelmek istediğini söyledi. Bizim böyle bir bütçemiz yoktu. Ancak Nadir Gold Metal’in verdiği destekle transferi gerçekleştirdik. Nadir Gold Metal Genel Müdürü Burak Yakın’ın büyük katkılarıyla. Burak bey, aynı zamanda kulübün belirli ihtiyaçlarını da karşılamak için harekete geçti. Amatör sporlara destek vermek için karar aldı. Sağolsun, varolsun.

Bahadır neden sizi tercih etti? Havuzunuz bile yok!


Takımın ruhunu biliyordu. Yetmez mi!



‘iYiK bu durumu hiç hak etmiyor’

Amatör spora gönül vermiş isimlerden biri olan Cihan Çobanoğlu’na söz veriyoruz; “Galatasaray’da oynayan eski bir voleybolcu olarak, amatör sporlara hem devlet kaynaklı hem de kulüp kaynaklı verilen desteğin ön planda olması gerektiğine inanıyorum. İYİK’in hak ettiği yerde olduğunu düşünmüyorum. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden, geçen sezon Türkiye’de 3. olmuş bir su topu takımı olarak kendilerine havuz tahsis edilemeyen bugünün Türkiye’sinde, spor camiası olarak üzüntü duymalıyız. Başkan Caner Aksüt’ün, bugüne kadar gereken maddi/manevi desteği vermesine rağmen, yolda yalnız yürüdüğünü düşünüyorum. Bu yüzden de çok saygı duyduğumuz Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve diğer ilçe spor müdürlerinin desteklerini bekliyorum. TSYD Başkanı Naci Arkan’a da destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum.”

HABER: Zafer Büyükavcı - Hatice Yücel / FOTOĞRAFLAR: Serkan Hacıoğlu

Haberin Devamı
YORUM YAZ