MENÜ

Ertuğrul Sağlam: Rakip 10 kişi kaldı, fırsatı değerlendiremedik

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'a 4-2 yenildikleri maçta, rakiplerinin eksik kalmasını değerlendiremediklerini söyledi.

Ertuğrul Sağlam: Rakip 10 kişi kaldı, fırsatı değerlendiremedik

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Ertuğrul Sağlam, futbolculuk döneminden arkadaşı olduğunu belirttiği Hamza Hamzaoğlu’nu, Galatasaray teknik direktörlüğüne getirilmesinden dolayı tebrik ederek, "Hamza hoca çok önemli bir göreve soyundu. Yeni görevinde başarılar diliyorum. Allah yardımcısı olsun. Önemli başarıları hak ediyor" dedi.

Sağlam, Spor Toto Süper Lig’de üç gün önce Fenerbahçe ile yaptıkları maçta yorulan oyuncularını dinlendirdiklerini ve kısıtlı kadroları nedeniyle Galatasaray karşısına farklı bir 11 ile çıktıklarını belirtirken, şöyle konuştu:

"Maçı iki bölüme ayırıyorum. Rakibin 11 kişi oynadığı ve eksik oynadığı kısımlar. Aynı şey Mersin İdmanyurdu maçında da başımıza geldi. Hakemlerden artık rakip oyuncuyu atmamasını isteyeceğim. Çünkü iki maç da maalesef elimizden kayıp gitti. Oyuncularımız daha fazla sorumluluk almak zorunda. Bu gibi durumlarda motivasyonları düşüyor. Futbolda böyle bir şey yok. Rakip 10 kişi kaldı, kendi kalesine gol atacak hali yok. Bunu değerlendirmemiz gerekiyordu ama maalesef değerlendiremedik. Kötü bir performans oldu bizim için. 10 kişi kalmalarına rağmen maça kazandıkları için Galatasaray’ı tebrik ediyorum."

Eskişehirspor’un maddi anlamda sıkıntılar yaşadığını dile getiren Sağlam, yönetim, teknik ekip ve oyuncuların özverisi sayesinde bu sorunları aşabileceklerini aktararak, "Bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Bu sıkıntıları dışarı yansıttığımız dönemler oluyor. Sezon başında yaşadığımız hakem ve futbol şansızlığını düşündüğümüzde çok da kötü bir tablo yok. Her geçen gün daha iyi oluyoruz. Ben daha iyi olacağımıza inanıyorum. Ama bugün başkanımız da açıkladı, bu ekonomik sıkıntı bir süre daha devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Ertuğrul Sağlam, Eskişehirspor’a farklı beklentilerle gittiğini vurgulayarak, "Böyle sorunlarla karşılaşacağımı çok ummuyordum. Farklı bir tablo sunuldu bize. Geldikten sonra taraftarın ve halkın bana olan sevgisini, beklentisini gördüm. Burada kalıp sorunlarla boğuşmam, sıkıntıların üstesinden gelmem konusunda biraz daha fedakarlık yapmam gerektiğini düşündüm. Kariyerim için risk olabilir ama taraftarın, halkın, camianını beklentisi beni burada tutuyor" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ