MENÜ

Kamil Abitoğlu: Kararımın arkasındayım

Kardemir Karabükspor - Beşiktaş maçını yöneten hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, Karabükspor'un gol attığı ancak ofsayt nedeniyle geçersiz saydığı pozisyon hakkında açıklama yaptı.

Kamil Abitoğlu: Kararımın arkasındayım

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Dr. Necmettin Şeyhoğlu'nda karşılaşan Kardemir Karabükspor - Beşiktaş maçında yaşanan bir pozisyonda hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, ev sahibi ekibin attığı bir golü ofsayt nedeniyle geçersiz saydı. Abitoğlu, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada kararının arkasında olduğunu söyledi. Tecrübeli hakem, pozisyonu değerlendirirken golü atan oyuncunun (Traore) değil, bir önceki futbolcunun ofsayta yakalandığını belirtip, doğru karar verdiğine dikkat çekti.

Serdar Tatlı: Karabük'ün golü güme gitti


Maça baktığımızda aslında hakemleri zorlayan bir mücadele olmadı. Buna rağmen belki de karşılaşma içerisinde yaşanabilecek bir iki pozisyon gelişti ki bunlarda bile hakem kararlarının maçın skoruna ve gidişatına ne kadar tesir ettiğini gördük. 64. dakikada Karabük’ün ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünde, pozisyonun ofsayt olmadığını kenarda ısınan yedek oyuncular bile çok net bir biçimde görmesine rağmen gol iptali, maçın kırılma anıydı. 90+4’te Mustafa Pektemek’in gördüğü direkt kırmızı kart doğru, ancak öncesinde Emre Güngör ile Pektemek arasındaki tartışmada Emre’nin hareketini kartsız geçiştirmesi ofsayt gerekçesiyle iptal edilen Karabük golünün, hakem üzerinde oluşturmuş olduğu baskının göstergesiydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ