MENÜ

Liderlik Demba Ba'nın ruhunda var

Beşiktaş'a geldiği ilk gün takım arkadaşlarıyla arasında müthiş bir elektrik oluşan Senegalli golcü Demba Ba, Kara Kartal'ı hem Süper Lig'de, hem de Avrupa'da taşımaya devam ediyor.

Liderlik Demba Ba'nın ruhunda var

Geldiği ilk gün onun başarılı olamayacağını düşünen tek bir kişi yoktu. Onu az da olsa takip eden herkes Demba Ba'nın yeteneklerinin yanında güçlü bir karaktere, liderlik özelliğine sahip olduğunu biliyordu. Gelir gelmez Beşiktaş'taki en derin boşluğu doldurdu. Yıldız olmasına rağmen egolarından sıyrıldı, iyi olan her şeyin yanında yer aldı. Takımına yürekten bağlandı, gollerini attı, takıma liderlik etti. Beşiktaş onun sayesinde her kulvarda kanatlandı.

Beşiktaş'a geldiği ilk gün takım arkadaşlarıyla arasında müthiş bir elektrik oluşan Senegalli golcü Demba Ba, Kara Kartal'ı hem Süper Lig'de, hem de Avrupa'da taşımaya devam ediyor. Yıldız oyuncu olmasına rağmen alıştığımız futbolcu kaprislerinin hiçbirini taşımayan dev forvet, takımın lideri olmayı başardı. Bilic'in ve oyuncuların çok sevdiği ve takımda kötü giden herhangi bir durumda açıklama yapmaktan geri durmayan Ba, son olarak Asteras maçında penaltı kullanmak isteyen Gökhan Töre'ye vuruşu hediye etti.

Penaltı dediğin nedir ki?

Maç sonu Gökhan hakkında övgü dolu açıklamalar yapan Ba, "Gökhan bana gollerimde çok yardımcı oluyor. Müthiş asistler yapıyor. Normalde takımın penaltıcısı benim fakat Gökhan bana atışı kullanmak için ricada bulundu. Bende arkadaşımı kırmadım topu ona hediye ettim" diyerek egolarından sıyrılmış açıklamasıyla taraflı tarafsız herkesin gönlünde bir kez daha taht kurdu. Daha önce de Fenerbahçe maçında hatalarıyla eleştiri oklarının hedefi haline gelen Necip'e sahip çıkan Demba, arkadaşının Kasımpaşa maçında gösterdiği iyi performansa kayıtsız kalamamış, maç sonu Necip'in harika oynadığını söyleyerek arkadaşının hakkını vermişti.

Hooijdonk ve Drogba'nın yolunda

Ülkemize gelen yabancı oyuncular arasında böylesi istisna güzelliklere fazla rastlayamıyoruz. Birkaç örnek verecek olursak, Fenerbahçe'de 2003- 2005 yılları arasında forma giyen Hollandalı yıldız Pierre van Hooijdonk ve halen Avrupa'nın en iyi forvetleri arasında gösterilen eski Galatasaraylı Didier Drogba, tıpkı Demba Ba gibi bir yandan attığı gollerle takımlarını sırtlarken, bir yandan da özgün kişiliklerini korumuş, dürüstlük ve saygınlıklarıyla herkesin takdirini toplayarak takımlarına liderlik etmişlerdi.

Mehmet Bulut

DEMBA BA İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı
YORUM YAZ