MENÜ

Gaziantepspor 0-1 Galatasaray

Teknik direktörlük değişikliğine giderek takımın başına Hamza Hamzaoğlu'nu getiren Galatasaray, Claudio Taffarel'le çıktığı Gaziantepspor karşılaşmasından üç puanla ayrıldı. Sarı-Kırmızılı takımın tek golü 89. dakikada Burak Yılmaz'dan geldi.

Gaziantepspor 0-1 Galatasaray

Hafta içerisinde Şampiyonlar Ligi'nde aldığı Anderlecht yenilgisi ardından Devler Ligi'nde veda eden ve İtalyan teknik adam Prandelli ile yolları ayırarak Hamza Hamzaoğlu'nu takımın başına getiren Galatasaray, ligde Gaziantepspor'a konuk oldu. Sarı-Kırmızılı takım, Antep deplasmanından 1-0'lık skorla üç puan çıkardı.

Maça her iki takım da karşılıklı ataklarla başladı. En tehlikeli atak 8. dakikada Galatasaray'la gerçekleşti. Sneijder'in ceza sahası dışından çektiği sert şut, Antep kalecisi Karcemarskas'ın ellerinden dışarı çıktı. Maçın 21. dakikasında Gaziantepspor'un atağında Chibuike sağ kanattan yerden penaltı noktası üzerinden bulunan Mustafa Durak'a pasını attı. Mustafa Durak gelişine şutunu attı, Muslera son anda topu çıkardı.

Sneijder'in şutu direkte patladı


Karşılaşmanın 27. dakikasında Chedjou, kendi yarı alanından uzun bir topla Burak Yılmaz'ı savunma arkasına kaçırdı. Burak gelen topu Sneijder'e indirdi. Hollandalı yıldız, Karcemarskas ile karşı karşıya kaldığı net pozisyonda şutunu attı. Ancak top direkten geri geldi. Sarı Kırmızılılar, net bir fırsatı tepti.

Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Genç oyuncu Bruma oyundan alındı, yerine Umut Bulut dahil oldu. Sarı-Kırmızılı takım, 53. dakikada gole bir kez daha yaklaştı. Bu kez sahnede Burak Yılmaz vardı. Golcü futbolcunun sağ çaprazdan çektiği sert şutu Karcemarskas güçlükle kurtardı. Galatasaray, 64. dakikada bir oyuncu değişikliği daha yaptı. Sakatlık geçiren Sneijder, oyundan çıkarıldı. Sneijder'in yerine Olcan Adın girdi. 71. dakikada bu defa Gaziantepspor tehlikeli geldi. Kullanılan serbest vuruşta Semih Kaya'ya çarpan top kaleye doğru yöneldi. Muslera, kaleye doğru yönelen topu güçlükle çıkardı.

Sahnede 'Kral' var

Golsüz devam eden karşılaşmanın kilidini Burak Yılmaz açtı. Ceza sahası içerisinde Umut Bulut'un omzundan seken top, altıpas çizgisine yakın bir noktada bulunan Burak Yılmaz'a geldi. Golcü oyuncunun kafa vuruşuyla top ağlarla buluştu. Yılmaz, bu golle bu sezon 17. maçında 7. golüne imza attı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı. Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Gaziantepspor'u 1-0 mağlup etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ