MENÜ

Avrupa Ligi'nde zirvede çıkalım

Avrupa Ligi'nde 2. turu garantileyen Beşiktaş ve Trabzonspor, son maçlarını kazanmaları halinde, gruptan lider olarak çıkacaklar. 15 Aralık'taki kura çekimi öncesi ise son 32 ekip arasına girme ihtimali bulunan hiçbir takım, kolay lokma değil.

Avrupa Ligi'nde zirvede çıkalım

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli ikinci organizasyonu olan Avrupa Ligi'nde grup karşılaşmalarının bitmesine, sadece 1 maç kaldı. Hemen hemen tüm gruplarda, son 90 dakikaların nefes keseceği şimdiden kesin. Bu kupada ülkemizi temsil eden Trabzonspor ve Beşiktaş, bir üst tura çıkmayı garantiledi ancak, birinci mi yoksa ikinci mi olarak son 32'ye kalacakları, grup liderleriyle yapacakları mücadeleler sonunda belli olacak. C Grubu'nda 9 puanı bulunan Beşiktaş, 11 Aralık Perşembe günü, zirvenin sahibi olan 11 puanlı Tottenham'la, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak. Siyah-Beyazlılar kazanırsa, gruptan birinci olarak çıkacak. Diğer tarafta L Grubu'nda 10 puanlı ikinci Trabzonspor, yine aynı gün Polonya'da 12 puanlı lider Legia Varşova'nın konuğu olacak. Karadeniz ekibi, galibiyet halinde grubu 1. olarak tamamlayacak. Birinci olmak ise, kura çekimine seri başı olarak girmek anlamına geliyor.

Bizim için avantaj olur


Kupanın formatında Avrupa Ligi'nden 12 grup birincisi ile Şampiyonlar Ligi'nden gelen en iyi 4 üçüncü, kurada seri başı olacaklar. Gruplarını ikinci sırada bitirenler ile Devler Ligi'nden gelecek en kötü 4 üçüncü de, 2. torbaya girecek. Her rakip birbirinden güçlü ama, zirveden 2. tura yükselmek, ne olursa olsun bir avantaj gibi gözüküyor.

Çağrı Davran

15 Aralık kura, final Polonya’da

2. tur kura çekimi 15 Aralık'ta yapılacak ve ilk maçlar 19 Şubat 2015'te, rövanşları ise 26 Şubat'ta oynanacak. Avrupa Ligi'nin final maçına da 27 Mayıs 2015'te, Polonya'nın Varşova kentinde bulunan Ulusal Stadyum ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ