MENÜ

Valencia Basket 78 - 71 Galatasaray Liv Hospital

THY Avrupa Ligi'nin D Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, İstanbul'da 71-64 yendiği Valencia Basket'e İspanya'da 78-71 mağlup oldu.

Valencia Basket 78 - 71 Galatasaray Liv Hospital



Geçtiğimiz hafta Furkan Aldemir'in ani bir kararla takımdan ayrılmasının ardından çalkantılı bir dönemece giren Galatasaray Liv Hospital, milli pivotun yokluğunda çıktığı ilk Euroelague maçında İstanbul'da 71-64 yendiği Valencia Basket'e deplasmanda 78-71 yenildi. İkili averaj üstünlüğünü ele geçirme şansını son saniyede kaçırdığı serbest atış ile yitiren Cim Bom, maç boyu geriden takip ettiği rakibini bitime bir buçuk dakika kala yakalayıp farkı 5 sayıya kadar indirse de bitime 6 saniye kala Luke Harangody'nin attığı üçlüğe engel olamadı ve hem maçı kazanma şansını, hem de ikili averaj üstünlüğünü ele geçirme fırsatını kaybetti.

Furkan'sız olmadı

Maça Arroyo, Sinan, Aradori, Erceg ve Vougioukas beşiyle başlayan Cim Bom, Aradori, Erceg ve Vougioukas'ın basketleriyle ilk üç dakikada 7-3 öne geçti. Kresimir Loncar ve Luke Harangody'nin sayılarına engel olamayan temsilcimiz, maçın beşinci dakikasında geri düştü ve maç boyunca bir daha öne geçemedi. Rakibin 12-2'lik serisine engel olamayan Cim Bom, ilk periyodu Vladimir Lucic'in son saniyede attığı üçlükle 27-17 geride kapattı. İkinci çeyreğe Aradori'nin basketi ve Erceg'in biri 9 metreden olmak üzere üst üste iki üçlüğüyle başlayan Sarı-Kırmızılılar, farkı 1 sayıya kadar indirdi. Ancak ev sahibi ekip, periyodun son iki dakikasında Loncar, Harangody ve Ribas ile üç üçlük bulup devreyi 40-30 üstün tamamladı.

Fırsat teptik


Dengeli geçen üçüncü çeyrekte Galatasaray farkı en fazla 6 sayıya kadar çekebildi. Ev sahibi ekip, periyodun sonunda 12-4'lük seri yaparak son periyot öncesi büyük avantaj yakaladı. Galatasaray, son 10 dakika öncesi Ender Arslan'ın üçlüğüyle umutlarını korudu. Dördüncü çeyrek boyunca fark 10 sayı civarındaydı. Bitime bir buçuk dakika kala Cim Bom, Aradori'nin üçlüğüyle skoru 73-68'e getirdi. Ancak bir sonraki pozisyonda İtalyan oyuncunun hareketine sportmenlik dışı faul kararı çıktı ve fark, bitime 37 saniye kala yeniden 8 sayıya çıktı. Bitime iki saniye kala Kerem Gönlüm'le basket faul şansını değerlendiremeyen Galatasaray, 37 yaşındaki oyuncunun serbest atış çizgisinde 2'de 1 isabet kaydetmesinin ardından maçı 7 sayı farkla, 78-71 kaybetti. Son saniyede ikili averaj üstünlüğü şansını yitiren Galatasaray, bu sonuçla gruptaki dördüncü yenilgisini alırken, Valencia da ikinci kez galip geldi. Gelecek hafta evinde Laboral Kutxa'yı ağırlamaya hazırlanan Cim Bom'da Aradori 20, Erceg 19, Arroyo 10 sayı attı. Ev sahibi ekipte ise Loncar 15 sayıyla en skorer isim oldu.

İstatistikler (Euroleague)



Haberin Devamı
YORUM YAZ