MENÜ

Sırp taraftar cinayetiyle ilgili flaş gelişme

21 Kasım günü Galatasaray ile Kızılyıldız takımları arasında oynanan basketbol maçından önce çıkan olaylarda Sırp taraftar Marko İvkoviç'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 7 kşinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 7 şüpheli Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da açıklamalarda bulundu.

Sırp taraftar cinayetiyle ilgili flaş gelişme

Asayiş Şube Müdürlüğü'nün çok üstün çalışma gösterdiğini ifade eden Altınok, "Bunu bir uluslararası sıkıntı yaratacak sorun olmaktan çıkarmak için gece gündüz çalıştılar. Çok teknik detaylar vermek istemiyorum ama 82 kamerada 731 saatlik görüntü toparladılar. Özel olarak kurulan 20 kişilik ekip Ankara'dan da yardım almak suretiyle 1 haftada incelediler. Görgü tanığı olan personelimiz olan 193 kişi üzerinde de çalışma yapıldı; bilgilerine başvuruldu. Birkaç gündür 6 kişi İstanbul'da 1 kişi Antalya'ya gitmek üzere yoldayken Bilecik'te gözaltına alındı. Çalışmaları yaptı arkadaşlarımız. Teknik ve ifade boyutuyla ne gerekiyorsa yaptık. Bizdeki boyutu tamamlandı. Bizim için Sırp vatandaşı öldüren konusunda bir sıkıntı yok. Tespitlerimiz ve değerlendirmemiz bizim için yeterli. Bir haftalık süreç içinde başarıyı gösterdiği için arkadaşları tebrik ediyorum. Çok büyük problem olma konusuna gelmişti. Bir hafta dahi sürmeden sonucun alınması ve faillerin yakalanması konusunda aile konusunda gönül rahatlığı doğurur diye değerlendiriyorum" diye konuştu.

"Bizim için olay net"

Sporda barış ve kardeşlik duygusunun yerleşmesi konusunda talebi olduğunu söyleyen Altınok, "Gerçekten 2 grubu biraraya getirmediler arkadaşlar. İki taratar grubu arasında bir kavga olmadı. Olaya karıştığını düşündüğümüz kişi yada kişilerin o anda kavga olayına karışan kişiler olmadığını ama maça gelmiş ve maçtan önce Zeytinburnu'ndan Abdi İpekçi'ye gelen güzergah üzerinde piknik vari ortamda olduklarını ve o yüzden kavgaya karıştıklarını değerlendiriyonuz. Sizin görüntülerini verdiğiniz 2 grup arasındaki kavga olayında temas yok. Bizim açıklamamız onunla ilgili. Taraftarı veya değil yorumunu yapmak istemiyorum. Türk vatandaşı olduğunu söyleyeyim. Maça gelme durumları var. Ama o görüntülerde bunlar yok. Bizim için olay net" şeklinde konuştu. Altınok, yakalanan son şüpheli mi olayın faili sorusuna "Şüpheli Antalya'ya giderken Bilecik üzerinde yakalandı. O değerlendirmeyi size bırakalım" şeklinde konuştu.

1 kişi için tutuklama, 6 kişi için adli kontrol talebi

Sırp taraftar cinayetiyle ilgili adliyeye gönderilen 7 şüpheliden biri "tutuklama", diğerleri "adli kontrol" talebiyle mahkemeye sevk edildi.

HASAN YILDIRIM - İSTANBUL / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ