MENÜ

Sevincimiz galibiyetle taçlanmasa da

Yazarımız Sema Tuğçe Dikici, Asteras - Beşiktaş karşılaşmasını yorumladı.

Sevincimiz galibiyetle taçlanmasa da

Tripolis. Ordusuyla birlikte Truva Savaşı’nın baş kahramanı olan, gücünü Zeus’tan alan “krallar kralı” Agamenmon’un şehri. Bu şehirden bugün, 2. tura çıkma sevinci, 83. dakikada kaybedilen galibiyetin burukluğu ile bir kahraman daha geçti.
Beşiktaş...

Slaven Biliç ve öğrencileri Theodoros Kolokotronis Stadı’nda, Asteras Tripolis ile gerçekleştirdiği mücadeleden ihtiyacı olan 1 puanla ayrılarak yüzümüzü güldürdü ve 2.tura çıkmayı garantiledi. Mora Yarımadası’nın bu küçük şehrinde siyah beyazlıları yalnız bırakmayan taraftarların, yürekleri Tripoli’de olan milyonların kırmızı formalı kahramanları oldular.

KORKULAN OLMADI
Geçen haftadan bu yana konuşulan tribün grupları arasında yaşanabilecek provakasyon ihtimalleri maç öncesi gündeme oturmuş; Beşiktaş Kulübü UEFA’dan ekstra güvenlik talebinde bulunmuştu hatırlarsanız. Olympiakos, Kızılyıldız ve Partizan tribünlerinin radikal milliyetçi fanatiklerinin istenmeyen olaylar çıkarabileceğine dair çok şey yazılıp çizildi sosyal medyadaki tehditlere bakılarak. Hatta Atina’daki grevin bahane edilerek uçak seferlerinin güvenlik nedeniyle iptal olduğunu söyleyenler dahi oldu dünden bugüne. Asteras Kulübü, maç öncesindeki misafirperliği ve verikleri dostluk mesajları ile korkulacak senaryoların olmayacağının sinyalini verdi aslında.

Mücadelenin başlamasına dakikalar kala stadyumdaki atmosfer de sutliman havayı gözler önünü sermekteydi. Kızılyıldız taraftarı Marko Ivkoviç açtıkları başsağlığı mesajı dışında tribünlerde dikkatimizi çeken bir hareketlilik yoktu açıkçası.

HAZIRLIK MAÇI EDASINDA
Theodoros Kolokotronis Stadı’nda bu akşam dikkatimizi çeken bir başka şey de sarı lacivertli taraftarların 7.600 kişilik olan stadyumlarını bile tam doldurmamasıydı. Havanın hem soğuk hem de yağışlı olması mı, gruptan çıkma ümitsizliğinin mi ya da futbola bizler kadar büyük ve derin anlamlar yüklemedikleri için midir bilinmez genel görünümü hazırlık maçı edasındaydı karşılaşmanın. Kale arkasında kendilerine ayrılan alanı tam dolduramayan 300 kişilik Beşiktaş taraftarı dışında Tripolis’in sesini pek duyamadık tribünlerde 90 dakika boyunca. Marşları, tezahüratları geçtim kendi oyuncularını alkışlama, rakibi ıslıklamak da mı adet değil burada? Demba Ba’nın 15. dakikadaki golünden itibaren Beşiktaş taraftarı sustuğu anlarda duyulan futbolcuların sahada birbirlerine seslenişleriydi ilk yarıda. Rakibin beraberliği yakaladığı ana kadar,tribünlere bakıp UEFA Avrupa Ligi mücadelesi demek gerçekten zordu bu akşam. Sahada da 2 golümüz ve Demba Ba’nın son dakikadaki pozisyonudışında kalp atışlarımızı hızlandıran pek de bir pozisyon olmadı bize dair. Mücadele gücümüz düşünce de rakibimiz 71. ve 83. dakikadaki ataklarını gole dönüştürerek maça ortak oldu.

Ligdeki Kasımpaşa galibiyeti,ardından Avrupa’daki Asteras’tan alınan 1 puanla gelen gruptan çıkma sevincieminim ki tüm Beşiktaşlıları yarına mutlu mesut uyandıracak. Ve emekli ruhundaki bu küçük şehirle sonsuz uykusundaki Agamemnon 11 kişilik Beşiktaş ordusunu 1 puanla ve sessizce uğurlayacak.

Sema Tuğçe Dikici

Haberin Devamı
YORUM YAZ