MENÜ

Prandelli'nin kaderi Terim'le aynı

Prandelli'nin bileti de tıpkı Fatih Terim gibi, Florya'da takımı çalıştırırken kesildi. Yöneticiler gün boyu Point Otel'de toplantı halindeydi; Başkan da, hoca da toplantıya telekonferans yöntemiyle katıldı. İşte o sürecin detayları...

Prandelli'nin kaderi Terim'le aynı

Sarı-Kırmızılı kulüpteki 143 günlük Cesare Prandelli dönemi sona erdi. Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, gün boyu süren yönetim kurulu toplantısının ardından, İtalyan hoca ile yolları ayırdıklarını açıkladı. Aslında bu açıklama uzun süredir bekleniyordu, ancak 57 yaşındaki çalıştırıcıya öyle bir anda bildirildi ki, Fatih Terim’le aynı kaderi paylaşmış oldu. Zira Terim, görevine son verildiğini Florya’da takımı çalıştırırken, GSTV’deki altyazıyı görüp kendisini arayan kızından öğrenmişti. Prandelli’nin bileti de tesislerde takımı çalıştırırken kesildi.

Davete icabet etmedi

Süreç şu şekilde işledi: Belçika’da yaşanan yenilginin ardından, yöneticiler Point Otel’de toplanmaya karar verdi. Brüksel dönüşünde bu karar Prandelli’ye de iletildi ve İtalyan hoca otele davet edildi. Ancak Prandelli bu davet yerine Florya’ya geçti. elen giden olmayınca yöneticiler tesisi aradı ve hocanın orada bulunduğunu öğrendi. Bunun üzerine Prandelli telefonla arandı. Hocanın idmana geç çıkmasının sebebi de buydu. Çünkü o sırada yöneticilere telefonda rapor veriyordu.

‘Aday’ konusu uzattı

Prandelli’nin telefonla katıldığı toplantıya, yurt dışında olduğu için Başkan Duygun Yarsuvat da aynı şekilde iştirak etti. Burada karar kendisine tebliğ edildi ve tazminat konusunda detaylar görüşüldü. Toplantının akşam saatlerine kadar sürmesinin nedeni ise Prandelli’nin yerine kimin getirileceği sorusuna cevap alınamamış olmasıydı.

8 Temmuz 2014’te Galatasaray’ın başına geçen Cesare Prandelli’nin bileti, 27 Kasım 2014’te kesildi. İtalyan hoca 143 günlük süreçte oldukça başarısız bir tablo ortaya koydu. Görevine son verildiği idmanda tebliğ edilen Cesare, bavullarını toplamaya başladı.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ