MENÜ

"Prandelli ve Galatasaray bitti"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın, İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'nin görevine son vermesi İtalyan basınında geniş yer buldu.

"Prandelli ve Galatasaray bitti"

İtalya’nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, ayrılığı, "Prandelli için korkunç yıl" başlığıyla duyurdu. Ülkenin pembe renkli spor gazetesi, 2014’ün ilk yarısında İtalya Milli Takımı ile Brezilya’daki Dünya Kupası’nın grup aşamasında elenerek hayal kırıklığı yaratan Prandelli’yi, Galatasaray’ın da yolladığını yazdı.

Gazetenin haberinde, Prandelli’nin görevine son verilişini antrenman sonrasında televizyondan öğrendiği ifade edilirken, 57 yaşındaki teknik adamın bu yıl içinde üst üste ikinci görevinden de başarısızlıkla ayrıldığı vurgulandı.
Prandelli’nin gönderilmesinde, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan 5 maçta alınan 4 yenilgi ve ligde alınan sonuçların "tatmin etmemesi" gösterildi.

Tuttosport gazetesi de sarı-kırmızılı takımın, Brüksel’de önceki akşam Şampiyonlar Ligi’nde Anderlecht’e yenilmesinin "bardağı taşıran damla" olduğunu belirtti. Gazete ayrıca, Prandelli’nin, Şampiyonlar Ligi macerasının "felaketle" sonuçlandığı ve bu yenilgiyle aynı zamanda Avrupa Ligi şansını da kaybettiği yorumuna yer verdi.

Gazete, Galatasaray’ın kazanmaya alışmış bir takım olduğunu, Şampiyonlar Ligi’ne vedanın ardından ligde de son maçta Trabzonspor karşısında mağlubiyet alınmasının yönetim, taraftar ve medyayı, kötü gidişat üzerinde değerlendirme yapmak durumunda bıraktığını yazdı.

Corriere dello Sport gazetesi de "Prandelli ve Galatasaray bitti" başlığıyla Türk takımının, İtalyan hocanın görevine son verdiğini duyurdu.

Haberde Prandelli’nin, Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal ile el sıkıştıktan 142 gün sonra başarısız sonuçlar nedeniyle görevinin sona erdiği aktarıldı.

Gazete, Brezilya’daki Dünya Kupası sonrası yeniden hızlı bir çıkış arayan Prandelli’nin, vatandaşı selefi Roberto Mancini’nin gelecek "puslu havayı" öngörerek, kontratının bitiminden önce erken şekilde ayrıldığı, Galatasaray’ı "çok iyi analiz" etmeden, sarı-kırmızılı takımın başına geçtiği yorumunu yaptı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ