MENÜ

Nerede o ‘beş' çektiren takım!

Çok değil, sadece 1.5 yıl önce, Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Real Madrid ağlarına 3 gol atıp, tribünlere “Beş, beş, beş” çektiren Aslan, bu sezon turnuvanın en kötü takımı konumunda...

Nerede o ‘beş' çektiren takım!

Uzun süredir krizlerden yakasını bir türlü kurtaramayan Galatasaray, çok kısa bir süre öncesine kadar Avrupa devlerine kök söktürüyordu. Son Anderlecht maçında, orta sahasının yaş ortalaması 18-19 olan bir takıma karşı varlık bile gösteremeyen Cim Bom, kadro iskeleti hemen hemen aynı olmasına rağmen, 1.5 yıl önce Real Madrid’e kök söktürmüştü. Hem de Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında...

Drogba 4. golü atmıştı

O maçın kadrosunda kaleyi Muslera koruyordu. Sağ bek Eboue, sol bek Riera, stoperler Gökhan Zan ve Semih’ti. Ön libero Melo, onun önündeki üçlü Hamit, Sneijder ve Selçuk’tu, ileri ikilide de Drogba ve Umut vardı. İkinci yarıda oyuna Amrabat, Sabri ve Elmander dahil olmuştu. Cim Bom o maçta 1-0 yenik durumda olmasına rağmen, ikinci 45’te üst üste goller bularak 3-1 öne geçmiş, Mourinho’nun öğrencilerine sahayı dar etmişti. Hatta 4. gol de Drogba’dan gelmiş, ancak ofsayt gerekçesiyle sayılmamıştı.

İlk 11’den 5 isim aynı

Tribünler, “Beş, beş, beş” diye bağırıyor ve bunun olabileceğine inanıyordu. Baskı sonuç vermedi, son dakikada Ronaldo’nun golü geldi ama o futbol, o mücadele ayakta alkışlandı. Hatta o maçın rüzgarıyla Cim Bom şampiyonluğa yürümüştü. İşte o kadrodan Muslera, Semih, Melo, Hamit, Selçuk ve Sneijder, Anderlecht maçında da 11’deydi. Ama bu kez tel tel dökülen, yenilgiyi kabullenen ve seyircisini kahreden bir takım sahadaydı.

Aslan’dan kötüsü yok!

Şampiyonlar Ligi’nde 5 maçta sadece 1 puan alabilen Sarı-Kırmızılılar, 32 takım arasındaki genel puan durumunda son sırada kaldı. 3 gol atıp, 15 gol yiyen Cim Bom ayrıca, eksi 12 averajla, en kötü averaja sahip ikinci takım konumunda. Galatasaray’la birlikte 1 puanı olan tek takım APOEL. Ajax’ın 2, BATE, Malmö ve Maribor’un 3’er puanı bulunuyor.

Yasin Cam

Haberin Devamı
YORUM YAZ