MENÜ

"Efeler yıkılmıyor"

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Aydınspor 1923, sezona maddi kriz, hacizler, idman boykotları ve başkansız kalarak art arda 4 mağlubiyetle başlamasının ardından toparlanarak 11 maçlık yenilmezlik serisiyle ligde ilk 5 takım arasına girdi.

"Efeler yıkılmıyor"

"Efeler", 2014-2015 sezonuna rakiplerinden çok farklı şekilde sorunlarla girdi. Ulusal Kulüp Lisansı alamadığı için Lisans Kurulu tarafından para cezasına çarptırılan, bir puan silme cezası alarak cezası bir yıl ertelenen Aydınspor 1923’te, henüz ligin başında krizler art arda geldi. Ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışan kulüp yönetimi gerekli desteği bulamadığından henüz sezon başında istifasını açıkladı, ardından takım otobüsüne haciz geldi.

Şartların olumsuzlukları takımın performansına da yansıyınca ligin ilk dört haftasında puan alamayan "Efeler", 5. hafta sahasında konuk ettiği TKİ Tavşanlı Linyitspor’u 4-0’la geçtiği maçta sezonun ilk puanıyla tanıştı.

Teknik Direktör Akif Başaran’la yola devam siyah-beyazlı ekip, art arda 11 maçta rakiplerine boyun eğmedi. Siyah-beyazlılar bu periyotta 6 galibiyet alırken, 5 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı ve bu maçlarda rakiplerinden 23 puan koparmayı başardı.

Yakaladığı bu performansla ligde yükselişe geçen Aydın temsilcisi, 4. hafta sonunda yer aldığı 18. sıradan, 15. hafta sonunda play-off potasında yer aldı.
-Kulüp başkanı ayrıldı

Kulüp Başkanı Özgür Keskin’in İstanbul’da oynanan Kartal maçından sonra Aydın’ı terk etmesiyle başkansız kalan kulübe, ikinci başkan ve aynı zamanda gazeteci olan Erdal Karakavukoğlu diğer yöneticiler sahip çıktı.

Yaşanan olumsuzların üstüne futbolcuların transfer ve maç başı alacaklarının ödenmemesi üzerine başlattıkları ve mevcut yöneticilerinin de destek verdiği boykot ile bir kez daha sarsılan Aydınspor 1923, Aydın Büyükşehir Belediyesinin sağladığı 500 bin liralık destekle, krizi bir nebze olsun aştı.

Başarının sırrı "Arkadaşlık ve saygı"
İç sahada ortalama 4 bin seyirciye oynayan Aydınspor 1923’ün sportif direktörü Ufuk Gezeroğlu, 11 haftadır yenilmeyen takımdaki başarının sırrının "arkadaşlık" ve " formaya saygı" olduğunu ifade etti.
Gezeroğlu, şunları kaydetti:

"Bu takıma sahip çıkılırsa açık ara şampiyon olur. Elbette her kulüpte sıkıntı var. Ama bu sıkıntılar aşılmayacak sıkıntılar değil. Bu takım şampiyon olduğunda 5 milyon olan borç sıfırlanacağı gibi kasasına da para koyacak hale gelecektir. Ayrıca en önemlisi Aydın, Aydınspor 1923 ile adını daha etkin kullanacak, reklamını uluslararası boyutlara taşıyacaktır. Süper Lig’de Beşiktaş son maçını 7 bin kişiye biz ise Fethiye maçını 8 bin kişiye oynuyorsak Aydın halkı bunu olumlu yönde irdelemelidir."

Aydın Büyükşehir Beleidye Başkanı Özlem Çerçioğlu’da Aydınspor 1923’ü kuruluşundan bu yana her zaman destek olduğunu belirterek, "11 haftadır yenilmeyen bir takım ayakta alkışlanmalı. İnşallah sezon sonunda da tüm Aydın ayakta alkışlar" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ