MENÜ

Anadolu Efes 85 - 62 Dinamo Sassari

THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, gruptaki 7. maçında Dinamo Sassari'yi 85-62 yenerek 5. galibiyetini aldı. Efes, Real Madrid'in Real Madrid'in Unics Kazan'a evinde yenildiği haftada aldığı bu kritik galibiyetle grup liderliği şansını sürdürdü. Rakibine 24-10 asist üstünlüğü kuran temsilcimiz, 52 ribaund ile kulüp tarihinin Euroelague ribaund rekorunu da kırdı.

Anadolu Efes 85 - 62 Dinamo Sassari

THY Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Anadolu Efes, gruptaki 7. maçında İtalya'da 82-72 yendiği Dinamo Sassari'yi Abdi İpekçi'de 85-62 yenerek 5. galibiyetini aldı ve Real Madrid'in Unics Kazan'a evinde 85-75 kaybettiği haftanın ardından grupta liderlik şansını korudu. Maç boyunca rakibine kurduğu farklı üstünlüğü koruyan Lacivert-Beyazlılar, rakibin 36 ribaunduna karşın 52 ribaund alarak kulüp tarihinin Euroelague ribaund rekorunun kırıldığı gecede rakibini üç sayı çizgisinin gerisinde 29'da 6 isabet oranında tuttu ve rahat bir galibiyet aldı. Maça Dario Saric'in skorer oyunuyla başlayan Efes, ilk beş dakikayı 12-4, periyodu da 20-12 galip tamamladı. İkinci periyodun başında rakibin farkı 2 sayıya kadar indirmesine engel olamayan temsilcimiz, Saric ve Cedi Osman ile bulduğu basketlerle 15. dakikada skoru 34-19'a getirdi. Rakibin hücumdaki düşük yüzdesiyle farkı koruyan Lacivert-Beyazlılar, devreyi 43-33 galip tamamladı.

Fırtına gibi!

Üçüncü çeyrekte boyalı alanı iyi savunan Efes, hücumda rakibe kolay sayı şansı vermedi. Milko Bjelica, Dario Saric ve Sratos Perperoglou ile rakibin savunma dengesini bozan temsilcimiz, farkın 7 sayının altına düşmesine izin vermediği periyodu Bjelica'nın son saniye üçlüğüyle 64-49 üstün geçti. Son bölümde Sassari'nin hücumda risk almasından doğan savunma boşluklarını hızlı hücumlarla değerlendiren Efes, ilk üç dakikada farkı 20 sayıya taşıdı: 71-51. Son 5 dakikaya 26 sayı farkla giren temsilcimiz, Emircan Koşut, Furkan Korkmaz, Cedi Osman gibi gençlerin bolca süre aldığı bu bölümün ardından sahadan 85-62 galip ayrıldı. Efes'te Dario Saric, 18 sayı 11 ribaund ile yıldızlaşırken, Bjelica 16, Cedi Osman 12 sayı attı. Konuk ekipte ise en skorer isim, 11 sayı atan Rakim Sanders oldu. 7. hafta sonunda A Grubu'nda liderliğe yükselen Efes, devler liginde gelecek hafta Zalgiris Kaunas deplasmanına çıkacak.

Euroleague'den şık jest

Euroleague'in sosyal sorumluluk programı 'One Team' kapsamında maç öncesinde Özel Olimpiyatlar'da mücadele edecek sporcular, sahaya çıkarak taraftarı selamladı. Zihinsel engelli çocukların topluma kazandırılmasını amaçlayan Özel Olimpiyatlar Hareketi'nin sporcuları, Anadolu Efes ve Dinamo Sassari'li oyuncular ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Anadolu Efes takım kaptanı Doğuş Balbay seyircilere hitaben yaptığı konuşmada, Özel Olimpiyatlar sporcularıyla dayanışma içinde olmaktan onur duyduğunu söyledi ve “Hayatımız boyunca hepimiz zorluklarla karşılaşırız. Sahaya çıkıp hep birlikte basketbol oynadığımız zaman tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Hatta hep birlikte dünyayı değiştirebiliriz. Basketbol dünyasındaki herkesi Özel Olimpiyatlar’ın etkinliklerine katılmak ve zihinsel engelli kişilerin toplum tarafından kabul edilmesini yaygınlaştırmak için göreve davet ediyorum.” dedi. “Özel” sporculardan Cem Kaya ise şöyle konuştu: “Benim adım Cem Kaya. En sevdiğim spor basketbol. Bu akşamki maç, beni ve diğer arkadaşlarımı daha iyi birer sporcu olmak için, daha da çok çalışmaya motive ediyor. Teşekkürler Euroleague One Team! Teşekkürler Özel Olimpiyatlar! Teşekkürler Anadolu Efes!”



İstatistikler (Euroleague)





Haberin Devamı
YORUM YAZ