MENÜ

Trabzonspor 3-1 Metalist Kharkiv

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki 5. karşılaşmasında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını ağırlayan Trabzonspor, Metalist Kharkiv'i 3-1 mağlup etti. Grubun en zayıf halkası karşısında golleri Belkalem, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz attı. Konuk ekibin tek golü ise Homenyuk attı. Ersun Yanal'ın gelmesiyle şahlanan Fırtına, Avrupa'da gruplardan çıkmayı garantileyerek "Tam yol ileri" dedi.

Trabzonspor 3-1 Metalist Kharkiv

Trabzonsporlular, Cardozo’yu kulübede, 3 tane sol bek vasıflı oyuncu dururken Zeki Yavru’yu savunmanın solunda gördüklerinde çıldırmakta sonuna kadar haklıydı. Yapılan büyük yatırımın karşılığının ‘şampiyonluk’ olması gerekiyorsa eğer, macera aramaya, fantezi yapmaya gerek yok. Eldeki geniş oyuncu havuzunu yerli yerinde kullanıp, başarı beklenen isimlere ‘mutlu çalışabilecekleri’ bir ortak oluşturmakta mesele... Ersun Yanal da gelir gelmez bunu yaptı. Tarihi Galatasaray zaferiyle de karşılığını aldı. Dün gece Belkalem’in de dönmesiyle tecrübeli hocanın kafasındaki şablon ve istediği arzulu futbol daha net ortaya çıkmaya başladı. Fırtına, Metalist sınavını zorlansa da aşıp gruptan çıkmayı garantilerken hem lig hem de Avrupa’da kısa sürede ses getiren bir takım olacağını bir kez daha kanıtladı.

Kanatlar çalıştı

Mustafa Akçay’la PTT 1. Lig’deyken sol bek oynayan, sonrasında Trabzonspor’da da bu mevkiide iyi bir alternatif olabileceğini gösteren Yusuf’un, Waris’in arkasında başlamasının dışında kadroda sürpriz yoktu. Bu sistemle ofansif gücü artırmayı hedefleyen Yanal’ın planları ilk yarıda olmasa da ikinci 45’te tuttu. Kanat bekleriyle hücum yapmaya bayılan Ersun hoca, Yusuf ve Bosingwa özneli ataklarla yüklenmeye çalıştı Metaltist kalesine, başardı da. İddiası kalmayan rakibin, piyasa için oynadığı maç bu yüzden kolay çözülmedi. Ama Bosingwa’nın bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, Belkalem, Mehmet Ekici ve Sefa’nın nin golleriyle gülen Trabzon 10 kişi kalmasına rağmen kazanmasını bildi, tur biletini cebe indirdi. Gomenyuk’un tek golü Ukraynalılar için tesellide öteye gidemedi. Açıkçası bu kadroya, bu hava yakalanmışken grubu lider bitirmek yakışır.

Kırılma anları

İlk şutu 9’da konuk ekip attı. Homenyuk’un denemesi üstten auta gitti.

36’da Trabzon’un duran top ustası Mehmet Ekici, kornerden el bombasını altı pasa yolladı, iyi yükselen Belkalem, Avni Aker’i “Gol” diye çınlattı: 1-0.

GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

68’de Papa’nın hatasını affetmeyen Homenyuk skoru eşitledi: 1-1.

GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


77’de Medjani ikinci sarıdan atıldı, Fırtına 10 kişi kaldı.

POZİSYONU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

KARAR DOĞRU MU? SERDAR TATLI YORUMLADI

86’da Bosingwa’nın direnciyle dirilen Bordo-Mavililer, Mehmet Ekici’nin klas golüyle öne geçti: 2-1. Sefa’nın enfes asisti, ancak böyle
düzgün bir vuruşla taçlanabilirdi.

90+4’te Sefa Yılmaz, çok hızlı geldi, dar açıdan vuruşu önce direğe sonra kaleciye çarptı, fileleri havalandırdı: 3-1.

GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Son yarım saatlik bölümde şans bulan Sefa, böylece Ersun Yanal’ın elinde çok daha efektif bir hücum silahı haline gelebileceğinigösterdi.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ