MENÜ

Galatasaray 5 maçta tek puan aldı

Anderlecht'e 2-0 kaybederek Avrupa defterini kapatan Galatasaray, D Grubu'ndaki son Arsenal maçı öncesinde Kupa 1'de tarihinin en kötü sezonlarından biriyle karşı karşıya kaldı. 1993-94 sezonunda 2 puan toplayan Cim Bom, eğer İngiliz ekibini yenemezse 20 sene öncesine dönecek.

Galatasaray 5 maçta tek puan aldı

Devler Ligi D Grubu 5. maçında Anderlecht’e Belçika’da 2-0’lık skorla kaybeden Galatasaray, Kupa 1’de tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Grupta çıktığı 5 maçın 4’ünden puansız ayrılan ve sadece Türk Telekom Arena’da 16 Eylül’deki Anderlecht mücadelesinden 1 puan çıkarmayı başaran Sarı-Kırmızılılar, 1993-94 sezonundan beri yer aldığı Şampiyonlar Ligi’nde en kötü senaryolardan biriyle karşı karşıya kaldı. D Grubu’nda son maçlar öncesinde grubu 4. sırada tamamlaması kesinleşen Galatasaray, 1993-94 sezonunda 2 puanla tamamladığı Devler Ligi grup turundaki en düşüşteki sezonunu bile geride bırakmakla karşı karşıya kaldı. Sergilediği futbolla büyük eleştiri alan Sarı-Kırmızılı futbolcular, eğer 9 Aralık’ta TT Arena’da oynanacak Arsenal maçından puan alamazsa tarihine resmen 20 sene öncesine dönecek. Cim-Bom, eğer İngiliz ekibiyle oynanacak maçtan beraberlikle ayrılırsa bu durumda da 93-94’teki en kötü dönemini egale etmiş olacak.

Rekorunu geçti

Anderlecht’e 2-0’lık skorla kaybeden Galatasaray, grupta çıktığı 5 maçta toplamda kalesinde 15 gol görmüş oldu. Bu alanda en kötü sezonunu geçen yıl geçiren ve kalesinde 14 gol gören Galatasaray, bu alanda Arsenal maçına çıkmadan kendi rekorunu kırmış oldu.

Hasan Alperen Delibaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ