MENÜ

Fikret Kırcan'a veda

Sarı-Lacivertli formayı tam 22 yıl boyunca giyen 'Küçük Fikret' lakaplı Fikret Kırcan hayata gözlerini yumdu. Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu, bugün düzenlenecek törenle ebediyete uğurlanacak.

Fikret Kırcan'a veda

Fenerbahçe camiası dün efsane futbolcusu Fikret Kırcan'dan gelen haberle sarsıldı. İlk kez 14 yaşındayken giydiği Sarı-Lacivertli formayı 22 yıl boyunca başarıyla taşıyan, ardından kulüpte teknik direktör ve yönetici olarak görev yapan Kırcan hayata gözlerini yumdu. 'Küçük Fikret' lakaplı efsane futbolcu için bugün Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde bir tören düzenlenecek. Saat 10.30'da başlayacak törenin ardından Fikret Kırcan'ın naaşı, Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Fikret Kırcan kimdir?


1919 yılında doğan Fikret Kırcan Fenerbahçe A Takımı'nda ilk maçına ise 23 Kasım 1934'te Çankaya karşısında çıktı. O tarihten itibaren 22 yıl boyunca Sarı-Lacivertli formayı sırtından hiç çıkarmadı. Takım kaptanlığını yapan kendisinden yaşça büyük Fikret Arıcan ile aynı dönemde futbol oynadıkları için 'Küçük Fikret' olarak lakaplandırıldı. Ünlü Fenerbahçe marşının "Cihatlar, Lefterler, Canlar, Fikretler" dizesinde bahsedilen 'Fikretler'den biri Kırcan’dır. Sarı-Lacivertli formayla sayısız başarılar kazanan 'Küçük Fikret, daha sonra teknik direktörlüğün yanı sıra Fenerbahçe ve federasyonda yöneticilik yaptı.

Aziz Yıldırım'dan baş sağlığı mesajı

Aziz Yıldırım, Fikret Kırcan için bir baş sağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "Kulübümüzün unutulmaz futbolcusu, camiamızın değerli büyüğü, ağabeyim Fikret Kırcan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Fenerbahçemiz'e uzun yıllar hizmet veren ve Çubuklu formamızı 22 yıl boyunca aralıksız giyen Fikret Ağabeyim'e Allah’tan rahmet; Başta kederli ailesi olmak üzere, tüm Fenerbahçe Ailesi’ne, spor kamuoyuna, dostları ve sevenlerine başsağlığı dilerim" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ