MENÜ

Ersun Yanal: 3 puandan fazlasını kazandık

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçtan sonra çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ersun Yanal: 3 puandan fazlasını kazandık

UEFA Avrupa Ligi L Grubu 5. hafta maçında Metalist Kharkiv'i 3-1'le geçen Trabzonspor'da teknik patron Ersun Yanal, müsabakanın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu
'nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa demeç veren Yanal, "Bugün galip gelmek önemliydi. Maçı kazandık, fakat 3 puanın ötesinde takım olarak çok daha iyi şeyler elde ettik. Son 10 dakikadaki oyun takıma karakter kazandırdı. Bir oyun felsefesi oluşturmaya çalışıyoruz, her mücadeleden ders alan, kendini geliştiren bir takım olmamız gerekiyor. Coşkuyu sahada her zaman göstermeliyiz. Bir 10 dakikalık bölüm varki 2-0’lık bir skor var. Galibiyet adına önemli bir süreç ancak kazanma arzusu, tempo ve mücadele vardı. Bu bölümde kazanmak için her şeyi yaptık. Son bölüm oldukça keyif de verdi. Bu anlamda kendimize dönüp son 10 dakikayı 90 dakikaya yaymak için neler yapabiliriz buna bakacağız. Bu eleştiriyi yapacağız. Mutluyuz çünkü tur atladık. Ülke puanına ciddi katkıların gerektiği bir dönem yaşıyoruz. Buna katkı sağladığımız için mutluyuz. Oyuncularımı kutluyorum. Kötü oynayabilirsiniz ancak coşkusuz olamazsınız" ifadelerini kullandı.

Yanal, Galatasaray maçı galibiyetine rağmen tribünlerin dolmamasına ilişkin ise "Öğretmenler Günü'nü geride bıraktık. Onları tribünlere davet ettik. İlgi de gösterdiler. Buna rağmen tribünler dolmadı. Bu sadece bizim değil, Türkiye’nin sorunu. Ortak bir akılla buna bir çözüm bulunmalı" diye konuştu

Rakhaiev: Tebrik ederim

Metalist Kharkiv Teknik Direktörü Igor Rakhaiev ise Trabzonspor’u galibiyetten dolayı tebrik ederek, "Tecrübeli oyuncularıyla sonuca gitmeyi başardılar" dedi. Rakhaiev, şanslarının kalmaması nedeniyle şans verdikleri genç oyuncuların maçta tecrübe kazandıklarını belirtti.


Trabzonspor 3-1 Metalist Kharkiv

Haberin Devamı
YORUM YAZ