MENÜ

Aziz Yıldırım'dan Demirören'e sert sözler

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, PFDK'ya sevk edilmesine sert tepki verdi. Yıldırım, çarpıcı ifadeler kullandı.

Aziz Yıldırım'dan Demirören'e sert sözler

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmesine oldukça sert tepki gösterdi.

45 gün hak mahrumiyeti ve 33 bin lira para cezası Tahkim Kurulu tarafından onan Yıldırım'ın, Sarı-Lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yayınlanan bildiride, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelttiği ifadeler dikkat çekiciydi. Yıldırım, yazısında, 14 Kasım’da düzenlediği basın toplantısında, TFF tarafından hakkında sportmenliğe aykırı açıklamada bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı ve 18 Kasım’da yaptığı basın toplantısının bütünün kendisine suç isnadı olarak gönderildiğini belirtti.

Hangi söz ya da söyleminin suç teşkil ettiğinin belirtilmeksizin açıklamalarının tamamına karşı savunma yapmasının talep edildiğini ve PFDK tarafından kendisine 45 gün hak mahrumiyeti ve 33 bin lira para cezası verilmesine karar verildiğini kaydeden Yıldırım, hukuka aykırı olarak gördüğü bu uygulamalar nedeniyle de TFF Tahkim Kurulu’na duruşma talebi ile itiraz etmesinin zaruri hale geldiğini bildirdi. Aziz Yıldırım, "İddialarını açıkça ortaya koymaktan kaçınacak kadar savunma hakkına ve bir kulüp başkanının ifadelerini yüz yüze dinlememek için duruşma açmayacak kadar adil yargılanma hakkına inanmayan hukukçular önünde savunma yapmak gibi bir düşüncem olmamakla birlikte aşağıdaki soruların yanıtlanabilmesi halinde kurul, tarafımdan verilen cezayı onamakta serbest ve haklı kılınacaktır" ifadelerini kullandığı yazısında, 10 adet soru sordu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım’ın, yazısında sorduğu 10 soru şöyle:

"1- 14.11.2014 tarihli basın toplantımın hangi söylem ve içerikleri suç içermektedir? Ya da tarafıma açıklamaların bütünü savunma konusu olarak gönderildiğine göre basın açıklamasının tamamı mı suç teşkil etmektedir? Hal böyle ise ve açıklamanın tamamı suç teşkil ediyorsa neden alt sınırdan ceza tayini cihetine gidilmiş ve her cümlesi suç olan bu kadar kapsamlı bir suç için neden ve nasıl bu kadar az cezaya hükmedilmiştir?

2- Aziz Yıldırım’ın hakem odasına girdiğine dair elinizde ya da dosyanızda tanık, hakem ya da TFF yetkilisine ait herhangi bir tespit var mıdır? Eğer yok ise neden ligin ortasında apar topar gündem değiştirilmek izlenimi verilmek istenircesine talimat değişikliği yapılmıştır. Hakem ile koridorlarda konuşmak ve futbolcuların sağlığına yönelik serzenişlerde bulunmak hakem odası basmak mıdır? Bu hakem odası basmak ise ’gerekirse gene basarım’ demek suç mudur?

3- Hakemle konuşmak suç ise müsabakadan önce hakem gözetlemek nasıl bir eylemdir? Kısacası hakemler üzerinde baskı kurmak suç değil ancak hakemle yüz yüze konuşmak suç mudur?

4- ’Beşiktaş şike yapmamış, Fenerbahçe’ye kenar süsü yapılmıştır.’ Ya da Yargıtay’ın aksi kararına rağmen ’Biz ceza almadık, aklandık. Bizi başkaları ile karıştırmayın’ demek sportmenliğe uygundur da, ’Madem ceza almadınız o halde 2010-2011 Türkiye Kupası şampiyonu kimdir ve o kupa şu anda nerededir?’ sorusu mu sportmenliğe aykırıdır?

5- Kulüpler Birliği ve TFF Başkanlarının tarafımdan yaşanmamış bir hakem odası basma eylemini ve Aziz Yıldırım’ın söylemlerini sportmenliğe aykırı olduğu ve ceza verilmesi için her türlü tasarrufta bulunulmasını sağlamaya çalıştıkları bir ortamda, Beşiktaş-İBB kupa finalini ve ceza konusu bu finalin başkanlarının kim olduğunu hatırlatmak suç mudur? Ya da bu kişilerin sözde şike dosyasında yer alan tapeleri Aziz Yıldırım’ın söylemlerinden daha fazla mı sporun ruhuna ve sportmenliğe uygundur?

6- Futbolu yönetmenin sadece futbol ekonomisini yönetmek olmadığını, TFF’nin kendi görev ve sorumluklarını hakemlere devrederek bu genç insanları toplumun ve dejenere sözde spor medyasının önüne atmasını eleştirmek suç mudur?

7- Milli takımın menfaatlerini korumak ya da milli takımın başarısızlıklarını olağanlaştırmaya çalışanları eleştirmek suç mudur? Milli takımın şerefini kurtarmak TFF Başkanı’nın sorumluluğunda değil de İSKİ’ye mi aittir?

8- Sorumluluk ve yetkilerini mahkemelerde statlarda ve her kaos ortamında 2. başkanlarına, hakemlere, kulüp başkanlarına, futbolculara yükleyip ortadan kaybolanları eleştirmek suç mudur?

9- Ekranlarda başka, kapı arkalarında başka konuşmak ya da haksız olduğunu bildiğin kararlardan sonra Aziz Yıldırım’ın konuşmamasını, hem de yüzünüze karşı konuşmamasını sağlamaya kalkışmak sportmenliğe uygun mudur?

10- Eğer bunların hiçbirisi suç değilse, basın toplantısında dile getirdiğim, Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve laik olmak mıdır suç?"

Aziz Yıldırım, yazısını şu ifadelerle tamamladı:

"İşte basın açıklamamda yer alan tüm konular bunlarken ve Aziz Yıldırım tüm bu söylemlerinin arkasında durmaya devam ederken yine oybirliğini sağlayamayacak kadar inanmadığınız, karşıt oy sahiplerini açıklayamayacağınız kadar çekindiğiniz kararlarınızla Aziz Yıldırım’ı susturamaz ve cezalandıramazsınız. Biliniz ki sizi ve futbolun baronlarını rahatsız eden şey Aziz Yıldırım’ın statlardaki ve sahalardaki silueti değil her sporcusundan yöneticisine, her taraftarından her çalışanına yansıyan ruhudur. Sizleri sizin hukukunuzla ve vicdanlarınızla baş başa bırakırken, ’Darağacında olsak bile son sözümüzün Fenerbahçe’ olduğunu bir kere daha ilan ediyorum."
Tahkim Kurulu'ndan Aziz Yıldırım'a kötü haber

Haberin Devamı
YORUM YAZ