MENÜ

Alarm!

Türk ve Sırp taraftarlar arasında Marko İvkovic cinayetinin gerilimi sürüyor. Dünkü Anderlecht-Galatasaray maçı için Sırp taraftarların organize olup Belçika'ya geleceği iddiaları polisi harekete geçirdi. Emniyet güçleri olay çıkmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı.

Alarm!

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım’da İstanbul’da oynanan maç öncesinde Sırbistan taraftarı Marko İvkovic’in öldürülmesinin krizi dinmiyor. İki ülke ve iki takım taraftarlarının bir kısmı arasındaki gerilim de devam ediyor. Dün Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Belçika ekibi Anderlecht’e konuk olduğu maçta da Sırp taraftarlar endişe yarattı. Cinayet nedeniyle kızgın olan Sırp taraftarların, maçtan önce organize olup Belçika’ya gelecekleri iddiaları ülke polisini harekete geçirdi. Gün boyunca alarm halinde olan polis herhangi bir olayın yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı.

Statta sıkı güvenlik önlemi

Türk kökenli seyircilerin Anderlecht taraftarları arasında stadyuma girmesi de engellendi. Karar nedeniyle, rakip tribünlerde Sarı-Kırmızılı taraftarların bulunmaması dikkat çekti. Polis bileti olmayan taraftarların stadın etrafında dolaşmasına dahi izin vermedi.

Gençler maçında olay


UEFA Gençler Ligi’nde Galatasaray’ın Anderlecht’e deplasmanda 2-0 kaybettiği maçta da Marko İvkovic gerilimi yaşandı. Karşılaşmayı izleyen Türk taraftarların bulunduğu tribünde hoş olmayan görüntüler oluştu. Türkiye, Arnavutluk ve Kosova bayraklarının da yer aldığı tribünde şiddet içerikli pankartlar açıldı. Karşılaşma bitime bir dakika sahaya yabancı madde atılması nedeniyle tatil edildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ