MENÜ

"Mehmet Topal'ın yaptığını kimse yapmaz"

Mehmet Topal'ın sakatlandığı anı Cengiz Dinç, FANANİK'e olayı tüm boyutlarıyla değerlendirerek yorumladı.

"Mehmet Topal'ın yaptığını kimse yapmaz"

Bursaspor-Fenerbahçe maçının ilk yarısının son anlarında hava topundan yere çok kontrolsüz bir şekilde düşen ve kısa süreliğine şuurunu kaybeden Mehmet Topal’ın oyuna devam etmesi herkesi şaşırtmıştı. Maç sonunda teknik direktörü İsmail Kartal’ın yaptığı, “Bir şuur kaybı oldu ama rica ettik, oynadı” açıklaması bu şaşkınlığı daha da artırdı. Kartal’ın isteğini ve kulüp doktorlarının verdiği onayı, daha doğrusu doğurabileceği sonuçları bir uzmana sorduk. Uzun süre milli takımlarda çalışan doktor Cengiz Dinç, FANANİK’e olayı tüm boyutlarıyla değerlendirerek yorumladı:

‘Görmek ve beyan önemli’

“Ben işin hem saha içi boyutunu hem de televizyondan takip etaplarını bildiğim için rahat konuşabiliyorum. Çok net bir şekilde söyleyebilirim ki, Fenerbahçe kulübesindeki meslektaşlarım eğer Mehmet Topal’ın düşüşüne net şekilde görmüş olsaydı asla devam ettirmezdi. Yaralanma pozisyonunu doktorun net şekilde tespiti çok önemli. Fakat burada bir karambol oldu belli ki. Ondan sonrasında da iş biraz oyuncunun beyanına kalıyor... Maçın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın açıklamalarını da takip ettim. Eğer ortada gerçek anlamda bir şuur kaybı varsa bu şekilde bir oyuncuyu oynatmak çok büyük bir risk. Çünkü sporcu, insan sağlığı her işte olduğu gibi futbolun da olmazsa olmazı.”

‘Hoca istese bile...’

“Zaten uluslararası oyun talimatlarında da sürekli bu anlamda pozitif yönde kararlar alınıyor. Baş-boyun sakatlanmalarına ise ayrıca bir tedbir lazım. Kendisinin de beyanı var ama böyle bir durum olsa dahi doktorların izin vermemesi, böyle bir riske girmemesi gerekirdi.”

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ