MENÜ

Mehmet Topal: Boynum kırıldı zannettim

Bursaspor maçında yaşadığı sakatlıkla herkesi korkutan Mehmet Topal, o anı ve sonrasını yakın çevresine anlattı.

Mehmet Topal: Boynum kırıldı zannettim

Bursaspor-Fenerbahçe maçında en çok konuşulan konulardan biri Mehmet Topal’ın sakatlığıydı. Kafa üstü yere düşen, ardından zar zor oyuna devam eden tecrübeli futbolcu yaşadığı zor anları yakın çevresinde anlattı. İşte herkesi korkutan o sakatlık ve sonrası...

‘Ailem aklıma geldi’

“Kullandığımız kornerin ardından bir anda kafa üstü yere düştüm. Boynumdan çok kötü bir ses geldi. Ayrıca büyük bir acı hissettim. İlk anda boynumun kırıldığını zannettim ve hemen aklıma ailem geldi. Bir yandan da futbol hayatımın bittiğini düşündüm. Benim açımdan inanılmaz kötü bir andı. olay ilk yarının sonlarında yaşanı. Devre arasında kendimi iyi hissettim. Hocam da oynamamı rica edince ikinci devrede sahaya çıkma kararı aldım.”

‘Ağrılarım devam ediyor’

“İkinci yarı başladıktan sonra sahada yeniden kendimi kötü hissetmeye başladım. Sıkıntılı anlar yaşadım. Hatta zaman zaman ne yaptığımı bilmeden oynadım. Bir şekilde maçı bitirdim. Karşılaşma sonunda kontrollerim yapıldı ve bir sorun olmadığı ortaya çıktı. Ancak boynumdaki ağrılar halen devam ediyor.”

Topal neler yaptı?
42. dakika: Fenerbahçe’nin kullandığı kornerde karambol yaşandı. Topa vurmak için yükselen Mehmet Topal, kafa üstü yere çakıldı.
45+1. dakika: Tedavisi tamamlanan Mehmet oyuna döndü. Sol kanatta topla buluştuğu ilk anda arkadaşına pas atmak isterken ilginç bir şekilde topu taça yolladı. Ardından, “Ben ne yaptım” der gibi başını ellerinin arasına aldı.
İlk yarı sonu: Tecrübeli oyuncu kendini yere bıraktı. Hasan Çetinkaya yanına koştu. Mehmet Topal, Çetinkaya’nın kolunda güçlükle soyunma odasına girdi.
46. dakika: Oyundan alınması beklenen Mehmet Topal, ikinci yarıda sahaya çıktı.
İkinci devre: Aldığı darbe nedeniyle zor anlar yaşayan Mehmet, sık sık pas hatası yaptı. Bazı pozisyonların ardından elleriyle başını tutarak bir süre dinlenip,
oyuna devam etti.

Yazarlarımız ne dedi?


Konuşma dersleri


İsmail Kartal’ın cümle kurulumu ve kelime seçilimi açısından bazı sorunlar yaşadığını düşünüyorum. Herhangi bir şuur kaybında eğer doktor oynamasına izin veriyorsa onun doktorluğundan şüphe ederim. Sanırım Kartal yanlış kelime seçti. Maçta şuurunu kaybeden yegane kişi oyundan çıkacağını öğrenen Caner’di. İsmail Kartal’ın ilk basın toplantısından bu yana konuşma dersleri alması gerektiğini söylüyorum. Bence problem Topal’ın sağlığından çok İsmail hocanın kendisini ifade edememesinde. Daha önce de gazetecilerle yaptığı bir söyleşide Alves ve Beşiktaş ile ilgili söylediği cümleler yönetim tarafından değiştirilip basına servis edilmişti. Ayrıca muhabirlerden de toplantıda konuşulanların yazılmaması rica edilmişti. İsmail Kartal teknik direktörlük konusunda ilerliyor, bu konuda da gelişme kaydetmeli.

Mehmet Demirkol


İnisiyatif kullanamazsın


Her şeyden önce sporcunun sağlığı gelir. Sakatlanan sporcunun ricayla, ısrarla oynatılması günümüz anlayışına son derece terstir. Ve etik kurallara da aykırıdır. Takım doktorunun konuya müdahil olması gerekir. Hepimizin bildiği gibi maç içerisinde pozisyonlar ne olursa olsun kafaya alınan darbede hakeme inisiyatif bırakmaksızın oyunu durdurma talimatı verilmiştir. Buradan da anlaşılacağı gibi bu tip hayati darbeler çok önemlidir ve teknik adam inisiyatifinde değildir. Basın toplantısında İsmail Kartal’ın sözleri ve olayın ortaya çıkması onun adına çok düşündürücüdür.

Can Çobanoğlu


Dünya futbolunda yaşanan benzer örnekler

CENK GÖNEN


Geçtiğimiz sezon 22 Şubat 2014’te oynanan lig maçında Galatasaray, Beşiktaş’ı ağırladı. Cenk Gönen, ikinci yarının başında sakatlanan Tolga Zengin’in yerine oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın son anlarında Burak’la çarpışan Cenk kafasına darbe aldı. Kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık’ın kale arkasından gözetimi altında Cenk maça devam etti. Karşılaşma sonrası yaptığı açıklama ise durumunun ne kadar kötü olduğunu gözler önüne serdi: Maçla ilgili hiçbir şey hatırlamıyorum. Tolga abinin yediği golü de kendim yediğimi zannetmişim.

Cristoph Kramer
13 Temmuz 2014’te Almanya ile Arjantin, Dünya Kupası finalinde karşı karşıya geldi. Maçın 17. dakikasında Kramer başına aldığı darbeyle yerde kaldı. Ardından oyuna devam etmeye çalıştı ancak saha içinde dengesiz hareketleri olunca Alman sağlık ekibi müdahale etti, genç oyuncu 32’de yerini Schürrle’ye bıraktı. Maçtan haftalar sonra Alman futbolcuların konuyla ilgili sözleri herkesi şok etti. Neuer, “Kramer bana kaleye geçmek istediğini söyledi” diye konuşurken, Lahm, “Benden gelip kaptanlık pazubandını almaya çalıştı” ifadelerini kullandı. Thomas Müller ise, “Kramer beni Gerd Müller sandı ve 1974 yılındaki final için beni kutladı” dedi. Finalin ilk yarısını hatırlamayan Kramer, maç sırasında hakemle formasını değiştirmeye de çalışmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ