MENÜ

Galatasaray'da 34 kişi işten çıkarıldı

Galatasaray Kulübü'nde tasarruf tedbirleri kapsamında 34 personel işten çıkarıldı.

Galatasaray'da 34 kişi işten çıkarıldı

Galatasaray, tasarruf politikası sebebiyle 34 personelinin işine son verdi. "Tasarruf" KAP'a da bildirildi.


Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, "Devam eden tasarruf tedbirleri çalışması çerçevesinde şirketimizin personel sayısı 226’dan 192’ye düşmüştür" denildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, geçen haftalarda gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, çalışan sayısında tasarrufa gideceklerini belirtmiş ve "Vicdanımız sızlıyor. İyi bir iş yapmıyoruz aslında ama mecburuz. Aksi halde kulüp elden çıkar. Bunu istemeyerek, üzülerek yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.


YORUM

GÜNAYDIN G.SARAY AİLESİ!

Her sabaha bir krizle, her sabaha bir dedikoduyla,her sabaha bir çekişmeyle uyanan Galatasaray, bugüne de aslında beklenen bir gelişme ile başladı.Hem de şampiyonlar liginde “devam mı,tamam mı“ maçının olduğu bir günde.Eskiden transferlerin dört gözle takip edildiği,renklere gönül verenlerin dikkatle izlediği,sürekli tıklayarak umutların yeşertildiği KAP’a artık ayrılık bildirimleri düşmeye başladı.

Galatasaray’da 34 çalışanla yollar ayrıldı. Başkan Yarsuvat “İyi bir iş yapmıyoruz,ama mecburuz” diye tensikatın oluşacağının sinyallerini önceden verdi ve bugün kulübün içinde bulunduğu durumu Galatasaray gelenekleriyle sınırlayarak açıkladı.Lafı fazla uzatıp çevirmeye gerek yok.Galatasaray ekonomik bir darboğazın içinde. Hem de öylesine sıkışmış ki nefes bile alamıyor. İşte Prandelli’nin açıklamaları, işte Ataman’ın açıklamaları, işte Furkan Aldemir’in açıklamaları. Her maç yerden yere vurulan İtalyan hoca tazminatı nedeniyle gönderilemiyor. Bu örnekler saymakla bitmez.

Yarsuvat yönetimi son dakika listesiyle göreve talip oldu ve seçildi. Bugün bu yönetim sorunlar yumağını kucağında buldu. Belki durumun bu kadar vahim olduğunu öngöremediler. Ama önlerinde kısa bir süre var. İddialar da bitmiyor, dedikodular bitmiyor; ama ekonomi bitmiş durumda. Gönül Galatasaray’a hizmet vermiş hiçbir kimsenin işsiz kalmasını arzulamaz elbette. Bu yönetimin de duyguları mutlaka o yönde. Bu yüzden artık şapkalar öne konmalı, Galatasaray’ın parasının nasıl harcandığının hesabı verilmeli. Bu yönetim şeffaf bir şekilde mart ayındaki mali genel kurulda tüm hesapları üyelerin önünde dökmeli. Dökmeli ki hatalar görülsün, herkes önüne baksın ve doğru yol haritası çizilsin. Bu güçlü camianın bugünlere nasıl geldiği bilinsin.Çünkü Galatasaray’ın kavgaya değil huzura ihtiyacı var.

Hasan Tankaya

Haberin Devamı
YORUM YAZ