MENÜ

Galatasaray Odeabank 43-72 USK Prag

Galatasaray Odeabank, FIBA Kadınlar Euroleague A Grubu 4. maçında Çek Cumhuriyeti'nin USK Prag takımına 72-43 mağlup oldu.

Galatasaray Odeabank 43-72 USK Prag

Galatasaray Odeabank, karşılaşmaya Nuria Martinez - Queralt Casas - Şebnem Kimyacıoğlu- Sancho Lyttle - Kelsey Bone beşiyle başladı. Laia Palau - Sonja Petrovic - Eva Viteckova - Jana Vesela - Kia Vaughn beşiyle maça giren ZVVZ USK Praha, bulduğu isabetlerle birlikte ilk beş dakika sonunda skoru 11-2 yaptı ve Galatasaray Odeabank koçu Ekrem Memnun molayı aldı. Molanın ardından Sancho Lyttle'dan gelen dört sayıya rağmen Palau - Petrovic ikilisiyle etkili olmaya devam eden ZVVZ USK Praha ilk çeyreği 23-6 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de iyi giren taraf olan ZVVZ USK Praha bulduğu sayılarla yakaladığı seriyi 15-0'a çıkardı. Jelena Dubljevic'in bireysel çabalarıyla oyunu dengelemeyi çalışan Ekrem Memnun'un öğrencileri hücumda skor bulamasa da savunmasını sertleştirerek farkın açılmasını engelledi ve ikinci çeyrekte son beş dakikaya girilirken 34-9'luk Çek Cumhuriyeti ekibinin üstünlüğü vardı. Kalan bölümde önce Jelena Dubljevic'in sayılarıyla 5-0'lık Galatasaray Odeabank serisi, sonra 4-0'lık ZVVZ USK Praha serisi geldi ve ilk devre 38-14 konuk takım lehine bitti.

Galatasaray Odeabank soyunma odasından daha iyi dönen taraftı. 6-0'lık bir seri geldi ve üçüncü çeyreğin ilk bölümünde durum 38-20 ZVVZ USK Praha lehineydi. Serbest atışlarla tekrar ritim bulan Prag ekibi farkı arttırdı ve durumu 48-24'e getirince Galatasaray Odeabank koçu Ekrem Memnun'un molası geldi. Kalan üç buçuk dakikada iki takımın karşılıklı isabetleri geldi. Üçüncü çeyreğin sonunda 58-32 ZVVZ USK Praha öndeydi.

Son 10 dakikalık bölümde Ekrem Memnun'un bir molasına rağmen Prag ekibi ilk beş dakikada 14-2'lik seri yakaladı. Skor 72-34'e geldi ve Sarı - Kırmızılı takımın koçu Ekrem Memnun bir mola daha kullandı. Son bölümde gelen 9-0'lık Galatasaray Odeabank serisi karşılaşmanın sonucunu tayin etti. Mücadele 72-43 konuk takımın üstünlüğüyle sonuçlandı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ