MENÜ

Ersun Yanal: Her yeri Trabzon yapacağız

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın akşam sahasında Metalist Kharkiv'i ağırlayacak Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal maç öncesi basın toplantısı düzenledi.

Ersun Yanal: Her yeri Trabzon yapacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ve kaleci Fatih Öztürk, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın akşam oynanacak Metalist Kharkiv mücadelesi öncesinde basın mensuplarının karşısına geçti.

Toplantıda sözü ilk alan kaleci Fatih Öztürk şöyle konuştu: "İnsanlar benden büyük beklenti içinde. Bunun için bende bir özgüven eksikliği oldu. Galatasaray maçında gol yemedim, başardım, umarım bu şekilde devam eder. Ne kadar mutlu olduğumuz belli oluyordur. Bundan önceki hocamızla da savaşmak istedik ama bazı noktalarda sıkıntı çektik. Bu konuda yorum yapmak haddime değil."

Ersun Yanal ise şu açıklamalarda bulundu: "Birkaç ana başlıkla toplamak istiyorum. Başarının en önemli başlığı birlikte yürümek gerekliliği. Bunun altını çizmek istiyorum. Trabzonspor büyük marka. Sonuç alabilmek için birlikte yürümeye ihtiyaç var. Bu gücü oluşturmamız gerekiyor. Trabzonspor kadrosu doğru olarak algılanmalı. Bir dönem ben de buradaydım. Bu kadro görevini yaptı. Tekrar genç, herkesin umutlandığı bir kadro oluşmuş durumda. Bu dinamikler değişecektir. Bakın Türkiye'de sıkıntılar var. Futbolun içinde kalma gayretinin içerisindeyiz. Futbolun güzel noktalarını, iyi taraflarını bir arada toplamalıyız. Hedeflediğimiz 3 kulvarda yolumuza devam ediyoruz. Takımda birlikteliği oluşturmalıyız. Bunları felsefe edinmeliyiz.

'CV'mize kalite katmak istiyoruz'

Savaşacağımız, mücadele edeceğimiz 3 ana hattın birinde yarın yarışacağız. Avantajlıyız. Rakibin güçlüsü, zayıfı yoktur. Alacağımız 3 puan bizi bir sonraki tura götürecektir. Amacımız bu turu geçmek. Ülkemizin puanlarını yükseltmek istiyoruz. CV'mize kalite katmak istiyoruz. Galatasaray maçı sonrasında taraftarlarımıza güzel futbol akşamı yaşatmak istiyoruz. Oyuncularımız istekli. Hepsinin ayrı ayrı kaliteleri var. Ocak 5'e kadar olan ilk yarı hedefimizde, bütün maçlarımızı kazanmak var. Avrupa Kupaları'nda gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Taraftarlarımız yarın kazanma arzusunu hissettiren bir takım görecekler. Bizim takımımız her 90 dakikayı kazanmak için oynayacak. Böyle bir takımı sahada görmek istiyoruz. Galatasaray maçında ilk yarım saatte koordinasyonu bulamadık. Daha sonra oyuncularım cesaretlendi. Yarın daha da cesaretli olacaklar. Trabzonspor Süper Lig'e ayrıcalıklı bir kalite katacak."

'Biz her yeri Trabzon yapmak için oynayacağız'

Efsane slogan var: Bize her yer Trabzon. Biz de her yeri Trabzon yapmak için oynayacağız. Türk futbolu ciddi bir kaos içinde. Ama bu kaos 3 Temmuz ile ilgili değil. Sadece Türk futbolunun değil, Türk sporunun ciddi biçimde masaya yatırılma zamanı gelmiştir. Ciddi düşünce üretilmesi gerekiyor. Gidişimiz iyi değil. Yönetsel olarak da çok radikal kararlarla tüm branşları düze çıkarmak gerekiyor."

Milliyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ