MENÜ

Basından uzak toplantı!

MHK, hakemleri değerlendirmek için her hafta basın toplantısı düzenleme kararı aldı, ilki dün yapıldı. Ancak toplantının Beylerbeyi ya da İstinye yerine basın kuruluşlarına kilometrelerce uzaklıktaki Riva'da yapılması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Basından uzak toplantı!

Türkiye Futbol Federasyonu, Futbol Disiplin Talimatı ve Futbol Müsabaka Talimatı’nda yaptığı değişiklikle Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’in her hafta Salı günleri medya mensuplarıyla bir araya gelerek haftanın hakemlerini değerlendirmesine karar vermişti. İlk toplantı dün yapıldı. Alp, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Ancak ilk toplantı olmasına rağmen basın kuruluşlarının katılımı beklenenin altındaydı. Bunun sebebi toplantının Riva’da yapılması. Beylerbeyi ve İstinye gibi iki merkezi yere sahip olan federasyonun toplantı için basın kuruluşlarına kilometrelerce uzaklıktaki Riva’yı tercih etmesi kafaları karıştırdı. Birçok basın mensubunun bu durumdan şikayetçi olduğu öğrenildi. En yakın medya kuruluşunun İstinye’deki binaya olan uzaklığı 3 km. olmasına karşın, Riva’daki tesislere 35 km. bu konunun tekrar ele alınması gerektiğinin en açık göstergesi.

‘Tatil yetkisi açık’

MHK Başkanı Zekeriya Alp’in gündeminde ise son haftalarda hakemlere artan tepkiler vardı. “Saha içerisinde o sahanın tamamı hakemimize ait” diyen Alp, şöyle konuştu: Hakemler zaten maçı nasıl tatil olunacağını talimatlarla biliyorlar. Maçların hangi şartlarda tatil olacağı açık. Koridorlarda hakemlere sarf edilen sözlerin kayıtları var elimde. Burada okumaya terbiyem elvermiyor. Bir hakem psikolojik olarak baskı altındaysa, maçı iptal eder.”



‘Hata yapan ceza çeker’

Alp, Galatasaray maçındaki Yekta’nın elle oynadığı pozisyonla ilgili ise özeleştiri yaptı: “Bu haftanın en kritik maçında olan bir hataydı. Hatayı biz de kabul ediyoruz. Orta hakem pozisyonu göremiyor. Yardımcı hakemin görevi de sadece ofsaytı takip etmek değil. Herkes yaptığı hatanın cezasını çekecek. Hakemin şansı bir sonraki pozisyonun gol olmasıydı.”

Mini Yorum (Serdar Tatlı)


MHK’nın yaptığı bu toplantı Riva yerine Beylerbeyi ya da İstinye’de olsa daha sağlıklı ve bol katılımlı gerçekleşirdi. Bu toplantıda en dikkatimi çeken konu, acelece disiplin talimatında yapılan değişiklikte hakemlere soyunma odası koridorlarında sözlü hakaretlerde bile maçı tatil etme yetkisinin verilmesiyle ilgili Zekeriya Alp’in yaptığı yorumdu. Alp, diyor ki, “Hakemler zaten maçı nasıl tatil olunacağını talimatlarla biliyorlar. Maçların hangi şartlarda tatil olacağı açık.” Demek ki, sözlü saldırıdan maç tatil edilmeyecek. O zaman geçen hafta alınan bu aceleci karar nedendi...

Haberin Devamı
YORUM YAZ