MENÜ

Arsenal 2-0 Borussia Dortmund

Devler Ligi'nde Arsenal, evinde Borussia Dortmund'u 2-0 yenmeyi başardı.

Arsenal 2-0 Borussia Dortmund

Wenger'in dünkü basın toplantısında kendisini eleştiren kulübün %30 hissesine sahip Usmanova'ya verdiği cevabı bir Türk antrenör kulüp başkanına söyleseydi bırakın kovulmayı hocalık hayatı biterdi. Ne dedi Wenger son cümlesinde 'Beni eleştireceksen problemin varsa önce benimle konuş basına gitme. Arsenal'de kural budur'

Maça dönelim henüz 2. dakikada Arsenal Cazorla'nın pasıyla topla buluşan Sanogo'nun attığı golle maça 1-0 önde başladı. Golü erken bulduğu zaman Arsenal'den top kapmak zorlaşır. Sanogo beni hiç yanıltmadı. 9. dakikada ağır çekim gibi kaleye doğru gidince ikinci golü yapamadı. Sanchez affetmezdi. 15. dakika Cazorla'nın pasına Sanchez çapraza kaçında iyi vuramadı. 20. dakikada arka arkaya Dortmund iki gol pozisyonu buldu. Mertesacker kendini Beckenbauer zannettiği müddetçe Arsenal defansı açık verir. Cazorla, İmmobile'ye öyle bir çalım atıp geçti ki benim başım döndü. 40'ta Mikhitaryan altı pasta iyi vuramadı, ve top Martinez'in kucağında kaldı.

İlk yarının özeti


Arsenal erken öne geçti. Sanogo ile ikinci gol şansı buldu. Ardından Dortmund eşitliği sağladı oyunda. İki önemli fırsat yakaladılar. Nasılsa gruptan çıktık havası var iki takımda. Dortmund'u bilemem fakat Arsenal her sene ilk dörde girer ardından gruptan çıkar sonrası gelmez.

İkinci yarıya Dortmund hızlı başladı. İlk şut Mikhitaryan'dan geldi. Top Marinez'de kaldı. 50. dakika Sanchez vurdu, Weidenfeller zorlukla kornere attı topu. Oxlade Chamberlain dakika 55'te çok akıllı bir şut attı, top üst direkte patladı. Topu kontrolü ve vuruşu jeneriklikti.

Sahne Sanchez'in


Dakika 57'de Cazorla'nın pasında topla buluşan Alexis Sanchez sağ ayağının içiyle falsolu bir vuruşla Weidenfeller'i solundan avladı. Buraya kadar tamam. Sonunda ya beraberlik olur ya da kaybeder Arsenal. Alıştı artık seyirci de fakat bu akşam hem iyi oynuyorlar hem de iki gol attılar. Ramsey bu sezon en iyi maçını oynuyor. Oxlade Chamberlain her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor. 72'de dakika Arsenal top yapıyor, Dortmund maç bitse de gitsek havasında. Bitime 11 dakika kala Podolski, 2 dakika kala Campbell oyuna girdi. 4 dakika uzatma var.

Özetlersek Arsenal golle oyuna başladı. İlk yarıyı önde kapadı. İyi top çevirdi defansta fazla açık vermedi.İkinci yarıda Dortmund'un maçı kazanacak bir oyun oynamadığını görünce daha fazla top yaptı Arsenal ve Sanchez'in şık golüyle maçı kazandı. Arka arkaya kötü maçlar oynamasına rağmen gruptan çıkmayı başardı.

Edip Adanır


TAKIM KADROLARI


ARSENAL: Martinez, Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Ramsey, Arteta(Flamini - 67' ), Oxlade-Chamberlain (Campbell - 90' ), Cazorla, Sánchez, Sanogo (Podolski - 79' )

YEDEKLER: Koscielny, Rosicky, Podolski, Flamini, Campbell, Bellerin, Huddart

BORUSSİA DORTMUND: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Ginter, Schmelzer, Mkhitaryan, Bender, Gündogan, Großkreutz (Jojic - 78' ), Aubameyang (Ramos - 61' ), Immobile (Kagawa - 61' )

YEDEKLER: Hornschuh, Kehl, Kagawa, Jojic, Ramos, Langerak, Durm

Haberin Devamı
YORUM YAZ