MENÜ

Alkışlar İsmail Kartal'a

İsmail Kartal, Bursa'da yaptığı iki hamleyle övgü topladı. Önce Caner'i çıkartıp Hasan Ali'yi oyuna alan Kartal, ardından sakatlanan Diego'nun yerine Sow'u sahaya sürdü ve dizilişi değiştirdi. Bu hamleler Kanarya'ya 1 puanı getirdi

Alkışlar İsmail Kartal'a

1-Caner’le 35 dakika
Sarı-Lacivertli teknik heyet, maça iğnelerle çıkan Gökhan Gönül’ün sağ kanatta aksamasından endişe ediyordu. Ancak Gökhan savunmada güven verirken, ters kanatta Caner Erkin, Volkan Şen karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Daha 3. dakikada kaçırdığı Volkan, Bursaspor’u öne geçirdi. Ardından 7. dakikada Caner itirazlar nedeniyle sarı kart gördü. 26. dakikada Volkan Şen’e yaptığı faul sonrası İsmail Kartal kulübeye dönerek, “Hasan Ali, ısınmaya başla” talimatı verdi. 33. dakikada ise Ozan Tufan’ın orta sahadan kullandığı serbest vuruşta Caner adeta uyudu. Onun markajından kurtulan Volkan Şen kaleciyle karşı karşıya kaldı ama golü atamadı. Bu pozisyon Kartal’ı çılgına çevirdi. Başarılı çalıştırıcı Caner’i kaset ederek yardımcılarına, “Çıkarın şunu oyundan” dedi. 35’te Hasan Ali Kaldırım oyuna girdi. O dakikaya kadar sahanın yıldızı olan Volkan Şen, Hasan Ali karşısında varlık gösteremedi.

2-Emenike solda coştu
Karşılaşma 1-0 devam ederken, Fenerbahçe bir türlü rakip üzerinde baskı kuramadı. 56. dakikada Diego’nun sakatlanması işleri değiştirdi. Emre’nin oyuna girmesi beklenirken İsmail Kartal’ın tercihi Moussa Sow oldu. Kartal, Sow’u oyuna soktuktan sonra bir müdahale daha yaptı. Serdar Aziz ve Civelli arasında varlık gösteremeyen Emenike’yi sol aldı, Sow forvette görev yaptı. Bu hamlenin ardından Emenike, sol kanattan yaptığı bindirmelerle Bursaspor savunmasını dağıttı. Zaten Kuyt’ın golü de, Nijeryalı forvetin baskısıyla kazanılan taçın ardından geldi. Sow ise yaptığı çarpraz koşularla Serdar Aziz ve Civelli’ye zor anlar yaşattı.

Arda Erol

Haberin Devamı
YORUM YAZ