MENÜ

Lider Beşiktaş mı? Fenerbahçe mi?

Fenerbahçe'nin Bursaspor deplasmanından beraberlikle dönmesiyle aynı puana ve aynı istatistiklere sahip olan Beşiktaş ve Fenerbahçe'den hangisinin lider olduğu kafaları karıştırdı.

Lider Beşiktaş mı? Fenerbahçe mi?

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasına Fenerbahçe 19 puanla lider, Beşiktaş 17 puanla ikinci sırada girmişti. Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmasının ardından gözler Bursaspor ile Fenerbahçe arasında oyannacak maça çevrilmişti. Fenerbahçe'nin Bursaspor deplasmanında 1 puan almasıyla birlikte ortaya ilginç bir tablo çıktı. 20 puana ulaşan Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin diğer istatistikleri de aynıydı. İki takımında 10. hafta sonunda 6 galibiyeti, 2 beraberliği, 2 mağlubiyeti bulunuyordu. Atılan ve yenilen gollerde de aynı eşitlik ortaya çıktı. iki takım da rakip fileleri 14 kez havalandırırken, kendi kalelerinde 10 gol gördüler. Yani iki takımın da 20 puanı ve +4 averajı oldu. Ortaya çıkan bu tabloyla birlikte kafalarda 'Lider kim?' sorusu sorulmaya başlandı.

İki takımın da +4 averajı olduğu için önce ikili averaja bakılması gerekli. Ancak 2 Kasım'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan derbiyi Fenerbahçe 2-0 kazanmasına rağmen henüz sezonun ilk yarısında olduğumuz ve maçın rövanşı henüz oynanmadığı için ikili averaj da bu durumda geçerli olmuyor. İkili averajın etkili olmaması ile birlikte bu gibi durumlar için bir başka kura veya talimat aradığımızda karşımızda herhangi bir talimat da çıkmıyor. Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Müsabaka Talimatnamesi'nde bu durumla ilgili herhangi bir talimat bulunmuyor.

Alfabetik sıralama ile lider Beşiktaş

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesindeki puan durumunda Beşiktaş alfabetik sıralama ile lider olarak görülüyor. Puan tablosunun altında ise "Not: Ligler statüsüne göre takımların birbiriyle oynadıkları tüm müsabakalar tamamlandıktan sonra, eş puana sahip takımlar kendi aralarındaki müsabaka sonuçlarına göre sıralanacaktır." açıklaması yer alıyor.

Yıldırım Kılıç

İşte TFF'nin sitesinde yer alan puan tablosu;

Haberin Devamı
YORUM YAZ