MENÜ

Galatasaray'dan Volkan Demirel'e suç duyurusu

"Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak" açıklaması yapan Fenerbahçeli Volkan Demirel'e bir suç duyurusu da Galatasaray'dan geldi.

Galatasaray'dan Volkan Demirel'e suç duyurusu

Geçtiğimiz ağustos ayındaki Süper Kupa finalinden sonra Felipe Melo'yu kastederek, "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak" açıklaması yapan Fenerbahçeli Volkan Demirel'e bir suç duyurusu da Galatasaray'dan geldi. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi’nden geldi. Sarı kırmızılılar, Volkan Demirel'in 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’in olay yaratan "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak" sözlerine bir suç duyurusu da Galatasaray’dan geldi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Fenerbahçe-Galatasaray futbol takımları arasında Manisa’da oynanan TFF Süper Kupa finali maçı sonrası Volkan Demirel, Felipe Melo'yu kast ederek, "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak" demişti.

Bu sözler üzerine bir suç duyurusu da Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi’nden geldi. Sarı kırmızılılar, Volkan Demirel'in 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Anonim Şirketi şikayet dilekçesinde, müsabaka sonrası Volkan Demirel’in hakaret içeren tezahürat ve şiddete neden olabilecek açıklamalar yaptığını belirtti.

DOSYA, MANİSA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA GÖNDERİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise şikayete konu eylemin Manisa’da yapılmış olan müsabaka sırasında ve sonrasında olduğunu kaydetti. Savcılık suç yerinin Manisa olduğunu belirterek soruşturma dosyası hakkında yetkisizlik verdi. Dosya, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

SÜPER KUPA'DAKİ OLAYLAR VE VOLKAN DEMİREL'İN SÖZLERİ HAFTALARCA KONUŞULMUŞTU

İSTANBUL’DAKİ DOSYADA TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ
Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz haftalarda hayvanseverlerin şikayeti üzerine Volkan Demirel hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçu kapsamında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı vermişti. Savcılık takipsizlik kararında, "Şikayete istinaden şüpheli hakkında soruşturma yapılmış ise de şüphelinin sarf ettiği sözlerin maç sırasında oluşan gerginlik sonrasındaki başka konuya ilişkin açıklamalar niteliğinde olduğu, suç unsurlarının oluşmadığı anlaşılmıştır" cümlelerini kararına gerekçe olarak göstermişti.

Arzu KAYA / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ