MENÜ

Ergin Ataman'dan Ünal Aysal'a çağrı

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, ekonomik açıdan sıkıntılı günler geçiren şube için eski başkan Ünal Aysal'a destek çağrısı yaptı. Sponsorların bütçeyi düşürmesinden yakınan Ataman, ''Liv Hospital bizi ortada bıraktı'' dedi

Ergin Ataman'dan Ünal Aysal'a çağrı

Ekonomik darboğaz yüzünden kadrosu dağılma noktasına gelen Galatasaray Liv Hospital'da Başantrenör Ergin Ataman, GSTV'ye gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve Furkan'ın yanlış karar verdiğini, Philadelphia'nın davranışının etik olmadığını belirtti. Sponsor konusunda hayal kırıklığı yaşadığını ileri süren Ataman, "Liv Hospital bizi ortada bıraktı" yorumunu yaptı.

Ataman şöyle konuştu:
''Medyada dolaşıyor, Furkan'ın menajeri ödeme aksaklıkları nedeniyle hukuki olarak tek taraflı fesh etmek istedi. Furkan gibi bir oyuncunun NBA'e gitmesi bize gurur verir ama sonuçta şu anda devam eden bir sezon var. Biz sezon başında Furkan'la konuştuğumuzda Galatasaray'da iki sezon daha oynayıp gitmesini konuştuk. Bu duruma ekonomik olarak bakmıyorum. Teknik olarak iyi bir karar verdiğini düşünmüyorum. Avrupa'da yıldız olabilecekken galibiyeti olmayan bir takıma gidiyor. 2 yıl daha kalsaydı NBA'e yıldız olarak gidebilirdi. Hatta şampiyonluk adayı bir takımda olabilirdi. Menajerleri böyle yönlendirmişler.

Gönül ister ki ödemeler düzgün olsun ama bütün oyuncularda bu durum var. Futbol takımımızda da var bu. Furkan'ı haklı çıkarmaz bu durum. Bonservis ödememek için bu durumu kullandılar. Furkan'a ciddi yatırım yaptı bu takım. Karşıyaka'ya ciddi bir bonservis ödeyip. Furkan'ın geçen yıldan kalan alacakları ödendi primler dışında. Şu anda bulunan oyuncuların ben dahil geçen yıldan borcu kalmadı, söz verilen primler dışında."

Ataman, Philapdelphia takımının tavrıyla ilgili olarak ''Ben bu durumu etik bulmuyorum. NBA takımının Galatasaray takımındaki bir oyuncuya şu dönemde teklif vermesi yakışmadı. NBA markasına yakışmadı. Sezonun en can alıcı noktasında menajerlerin oyununa gelip Philadelphia'nın bunu yapmasını doğru bulmuyorum.'' dedi.

Ataman'ın Ünal Aysal'la ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili ise:

''En önemli oyunculardan birini şampiyonluk hedefinde sezonun can alıcı noktalarından kaybeden bir hoca olarak söyledim. Şu da bir gerçek; Galataaray ortada bırakıldı dedim. Bu şu anki yönetimle ilgili değil. Şu anki yönetim ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Liv Hospital bizi ortada bıraktı. Geçtiğimiz yıl 5.5 milyona sponsor olan Türkiye'nin en büyük kuruluşlarından biri şampiyonluk yaşamışken bir anda 1 milyon dolar civarı bir paraya düşürmesini ben kabul edemiyorum. Diğer rakiplerin sponsorları 5-7-10 milyon harcarken ben bunu kabul edemiyorum. Ünal Aysal beni Beşiktaş'tan, Galatasaray'a transfer ederken büyük projeler görüştük. Yıllar sonra şampiyon yaptık. Geçen sene yönetim kararıyla şampiyonluk maçına çıkmadık. Euroleague'de son 8'e kaldık. Bunu bizim bütçemizin üstündeki kimse yapamadı Türkiye'de. Bu yıl bütçe düşürülmesi gerekti ve ona göre takım kurduk. İki kulvarda da aslanlar gibi mücadele ediyoruz. Eylül ayı sonunda Ünal Aysal bırakma kararı aldı. Basketbolun gelir giderinde açık var. Bunun nedeni öncelikle Liv Hospital. Bende eski başkanımıza çağrı yaptım. Galatasaray benim hayatım demişti kendisi. Kendisi bu kulübe çok şey kazandırdı sportif olarak. Ünal Aysal'ın basketbol takımına sahip çıkabilecek güçte olduğunu düşünüyorum. Sponsorluk yada manevi olarak yapabilir bunu. Tamamen iyi niyetli bir çağrı bu. Keşke sadece onunla kalmasa da, Türkiye'nin önemli şirketlerinin sahipleri, CEO'ları Galatasaraylı, onlar da tüm sezon sadece şampiyonluk maçına gelmeyip tüm dönemde destek verseler. Ünal Aysal iki sezon büyük destek verdi, şu dönemde Ünal Aysal'ın destek olmasını ben Ergin Ataman olarak beklerim. Bunda hiçbir menfaat olmadan Galatasaraylı olarak söylüyorum. Taraftarımız da aynı düşüncededir eminim.''

Haberin Devamı
YORUM YAZ