MENÜ

Demba Ba'nın gözü rekorda

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 2-0 yendiği maçtaki golleri atan Demba Ba, takımının 27 Kasım Perşembe günü Yunanistan'ın Asteras takımıyla yapacağı karşılaşmada da performansını sürdürüp, siyah-beyazlı takımın Avrupa'daki en golcü futbolcusu unvanına biraz daha yaklaşmayı hedefliyor.

Demba Ba'nın gözü rekorda

Avrupa kupalarında forma giydiği 7 maçta 7 gole ulaşan Demba Ba, bu sezon 14 gollü Oktay Derelioğlu ile 12 gollü Bobo’nun rekorlarını kırmaya çalışacak.

Beşiktaş'ta efsane oyuncularından Oktay Derelioğlu 14 golle Avrupa kupalarının en golcü Beşiktaşlı futbolcusu olurken, Bobo da 12 golle en çok gol atan yabancı futbolcu konumunda bulunuyor.

Az maç, çok gol

Demba Ba, Beşiktaş forması giymiş diğer golcülerin aksine kısa sürede takımının Avrupa’daki en golcü oyuncuları arasına girdi.

Siyah-beyazlı formayla Avrupa’daki ilk maçına UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Feyenoord karşısında çıkan siyah-beyazlı oyuncu, UEFA Avrupa Ligi’ndeki grup mücadelesinde ise 3 kez forma giydi. Arsenal ile yapılan iki maçta da oynayan Demba Ba, 7 karşılaşmada Beşiktaş’a 7 gol kazandırdı ve en golcü futbolcular sıralamasında hızla yükseldi.

Quaresma’nın rekorunu kırdı

Senegalli oyuncu, Beşiktaş’ta Ricardo Quaresma’nın bir sezonda Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcu rekorunu ele geçirmeyi başardı.

Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında bir sezonda 5 gol kaydetmişti.

Hat-trick yapan ilk futbolcu

Demba Ba, Feyenoord ile İstanbul’da yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçında attığı 3 golle, Beşiktaş’ın Avrupa’da "hat trick" yapan ilk futbolcusu oldu.

Siyah-beyazlı futbolcu, Tuncay Şanlı ve Burak Yılmaz’ın ardından Türk takımlarıyla "Devler Ligi" organizasyonunda bir maçta üç gol atan futbolcular arasına girdi.

Efsaneleri geçti, Quaresma ve Mehmet Özdilek’i yakaladı

Siyah-beyazlı formayla ilk sezonun hemen başında kalitesini ortaya koyan Demba Ba, kısa sürede Avrupa’da Beşiktaş’ın efsanelerini geçmeyi başardı.

Beşiktaş formasıyla 7 Avrupa golüne imza atan Senegalli oyuncu, 6 gollü Feyyaz Uçar ve Metin Tekin’i geride bıraktı. Demba Ba, 7 golüyle Mehmet Özdilek ve Ricardo Quaresma’yı da yakaladı.

Sırada Pancu var

Demba Ba, Asteras karşısında atacağı gollerle Daniel Gabriel Pancu’yu yakalamaya çalışacak.

Senegalli futbolcu, Yunan ekibi karşısında iki gol atması durumunda 9 gollü Pancu ile Avrupa kupalarında takımının en golcü üçüncü oyuncusu olacak.

Demba Ba’nın golleri

Senegalli oyuncunun Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında attığı goller ve takımının aldığı sonuçlar şöyle:

Beşiktaş-Feyenoord: 3-1 (3 gol)
Tottenham Hotspur-Beşiktaş: 1-1 (1 gol)
Partizan-Beşiktaş: 0-4 (1 gol)
Beşiktaş-Partizan: 2-1 (2 gol)

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ