MENÜ

Demba Ba devlerle kapışıyor

Beşiktaş formasıyla çıktığı 15 maçta 12 gol kaydeden Demba Ba, Avrupa'nın süperstarlarıyla yarışıyor. Katalan devi Barcelona'dan; Messi (14) ve Neymar'ı (13) takip eden Ba, Chelsea'nin kendisinin yerine 105 milyon TL'ye transfer ettiği Diego Costa'yı (11) ise sollamayı başardı.

Demba Ba devlerle kapışıyor

Ligde Kasımpaşa'yı da boş geçmeyerek attığı 2 golle takımına galibiyeti getiren isim olan Demba Ba, Siyah-Beyazlı formayla sezona damgasını vurmayı sürdürüyor. Sezon başında yönetimin, Hugo Almeida'yla yollarını ayırmasından sonra Premier Lig devi Chelsea'den takıma kazandırılan başarılı futbolcu, 4 aylık süreçte çıktığı 15 maçta rakip fileleri 12 kez havalandırarak skor anlamında Lionel Messi, Neymar Junior, Sergio Aguero gibi dünya devleriyle yarışıyor. Sergilediği üstün oyunla, Siyah-Beyazlı camiaya güven veren Senegalli yıldız, Barcelona formasıyla 15 maçta 13 golü bulunan Neymar ve Bordo-Lacivertli takımla 16 mücadelede 14 kez rakip fileleri sarsan Lionel Messi'nin peşinden takibini sürdürüyor. Başarılı futbolcu, La Liga’da 17 maçta 23 gol atan Cristiano Ronaldo’nun da ardında bulunuyor.

Chelsea'nin yıldızını geçti

Demba Ba ayrıca, 17 maçta 14 golü bulunan İngiltere Premier Lig devi Manchester City'nin Arjantinli yıldızı Sergio Aguero'yu da zorluyor. Beşiktaş'ın Kara Boğa lakaplı golcüsü Ba, Chelsea'nin sezon başında Atletico Madrid'den 38 milyon Euro'ya (105 milyon TL) kendisinin yerine renklerine bağladığı Diego Costa'yı, üstün performansıyla geride bıraktı. Costa, Mavi formayla çıktığı 13 oyunda rakip filelere 11 gol atarak bu alanda Demba Ba'nın gerisinde kaldı.

Oynadıkça kazanıyor

Siyah-Beyazlı formayla attığı gollerle takımına adeta hayat veren Ba, aynı zamanda da cebini dolduruyor. Beşiktaş'tan yıllık 2.5 milyon Euro (yaklaşık 7 milyon TL) kazanan Ba, ek olarak 10 bin Euro da (27 bin TL) maç başı ücret alıyor. Beşiktaş'la bu sezon ligde 8 maça çıkan 29 yaşındaki Senegalli yıldız ek olarak, sözleşmesi gereği 6 mücadeleye ilk 11'de çıktığı için 350 bin Euro'yu (yaklaşık 1 milyon TL) cebine koydu. Ba, ligin ikinci yarısında da 6 kez ilk 11'de daha görev alması halinde bir kez daha 350 bin Euro kazanacak.

Gökmen Özcan

Haberin Devamı
YORUM YAZ