MENÜ

Tanıştıralım: Penaltı

Son penaltısını geçen sezonun 34. haftasında evindeki Gençlerbirliği karşılaşmasında kazanan Beşiktaş, ligde 9 maç sonra tekrar topu beyaz noktaya dikti.

Tanıştıralım: Penaltı

Beşiktaş, dünkü maçta bu sezon ligde ilk kez penaltı kazandı. 26’da, Mert’in Ersan’a yaptığı müdahalede Özgür Yankaya beyaz noktayı gösterdi. Atışı kullanan Demba Ba, fileleri havalandırdı. Beşiktaş, son penaltısını geçen sezonun 34. haftasında evindeki Gençlerbirliği maçında kazanmış, atışı Almeida kaçırmıştı. Hakem hocamız Serdar Tatlı maçın pozisyonlarını yorumladı:

Karar doğru


6. dakikada Sosa’nın penaltı beklediği pozisyonda Kasımpaşalı oyuncu Mert Kula, topa ayağını uzatıyor, Sosa, sağ ayağıyla topa dokunduktan sonra sol ayağıyla da Mert’e takılıyor. Bence Mert’in Sosa’yı engellemeye yönelik bir hareketi yok. Dolayısıyla da hakemin ‘devam’ kararına katılıyorum. Ancak aynı Mert, 26. dakikada yine kendi ceza alanı içerisinde Ersan Gülüm’le çıkmış olduğu hava topu mücadelesinde elini kontrolsüz biçimde kullanarak Ersan’ın yüzüne darbede bulunuyor. Hakemin penaltı ve gösterdiği sarı kart bence de doğru karardı. Şunu da belirtelim; Demba Ba’nın 45+1. dakikada attığı ikinci golde ofsayt yoktu. Özgür Yankaya’nın, son maçlarına göre bu maçtaki performansı daha iyi gibi göründü. Ancak yine de zaman zaman otorite zaafiyeti yaşadığı da oldu. Örneğin, ilk yarım saatte arka arkaya çıkarmış olduğu sarı kartlar ve daha önceden sarı kartı olan Motta’ya 12. dakikada göstermediği ikinci sarı kart.

Haberin Devamı
YORUM YAZ