MENÜ

Galatasaraylı Furkan Aldemir NBA'e gidiyor

Galatasaray Liv Hospital'ın 23 yaşındaki pivotu Furkan Aldemir, kulübün 5 aydır ödeme yapmamasının ardından sözleşmesindeki NBA çıkış hakkını kullanarak kontratını feshetti. Aldemir, NBA haklarını elinde bulunduran ve bir süredir temas halinde olduğu Philadelphia 76ers'la el sıkıştı. Dev pivot, NBA'de oynayan beşinci temsilcimiz olmaya hazırlanıyor.

Galatasaraylı Furkan Aldemir NBA'e gidiyor

Galatasaray Liv Hospital'ın milli yıldızı Furkan Aldemir; ani bir kararla Galatasaray'dan koptu. Sarı-Kırmızılı ekipte bu sezon gösterdiği performansla alkış toplayan dev pivot, 5 aydır maaşını alamadığı gerekçesiyle menajerleriyle bir araya gelerek sözleşmesini tek taraflı olarak feshetme kararı aldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından serbest kalan Aldemir, sözleşmesindeki NBA çıkış hakkını kullanarak NBA haklarını elinde bulunduran ve bu sezon oynadığı ilk 13 maçın tamamını kaybeden Philadelphia 76ers'ın yolunu tutmayı seçti. Furkan'ın, sakatlıklar sebebiyle uzun rotasyonunda sıkıntılar yaşayan Philadelphia 76ers'ın yetkililieriyle geçtiğimiz haftalarda iki kez yüz yüze görüştüğü ve tarafların transfer konusunda el sıkıştıkları öğrenildi.

NBA'deki 5. Türk

Geçen yıl başantrenörlük görevine NBA takımları içinde kadrosunda en çok yabancı oyuncuyu bulunduran ve son 15 yılda 5 şampiyonluk kazanan San Antonio Spurs'te Gregg Popovich'in yardımcılığını yürüten Brett Brown'u getiren 76ers, NBA'in yeniden yapılanma konusunda en agresif takımlarından biri olarak öne çıkıyor. 2012 NBA Draftı'nın 53. sırasında Furkan Aldemir'i seçen LA Clippers'tan genç yıldızın haklarını takas yoluyla alan ve son yıllarda kadrosuna yine Draft yoluyla Michael Carter-Williams, Nerlens Noel, Joel Embiid gibi yıldız adaylarını katan Pensilvanya ekibi, haklarını elinde bulundurduğu tüm oyuncular gibi Furkan Aldemir'i de yakından takip ediyordu. Ülkemizde Anadolu Efes forması giyen Dario Saric'i de titizlikle takip eden Sixers, Furkan'ın bu sezon Türkiye Basketbol Ligi'nde yakaladığı 7.1 sayı ve 11.4 ribaund (lig lideri) ortalamalarını ve Euroleague'de elde ettiği 7.8 sayı, 6.2 ribaund ortalamalarını da dikkate alarak 2.07'lik yıldıza kariyerinde ilk kez NBA kapısını açtı. Furkan, işlemlerin tamamlanmasının ardından ABD'nin yolunu tutacak ve NBA'deki 5. temsilcimiz olacak.

Fanatik duyurmuştu

Philadelphia 76ers, Anadolu Efes ile Galatasaray Liv Hospital'ın ligin 5. haftasında karşılaştığı ve Galatasaray'ın 77-76 kazandığı maçı yakından takip etmiş ve maç sonrası her iki oyuncunun performansını değerlendiren bir haberi, kulübün nba.com uzantılı resmi internet sitesinde yayınlamıştı. Fanatik, Sixers'ın bu takibine yer vermiş ve 'NBA'in gözü Furkan Aldemir'in üzerinde' başlıklı haberle bu durumu takipçilerine duyurmuştu.









Ayrılığın perde arkası


Draft edildiği günden beri NBA'in yolunu tutma hayalleri kuran 1991 doğumlu oyuncunun bu sezon gösterdiği üstün performans, Philadelphia 76ers'ın sakat oyuncuları ve diğer NBA takımlarına nazaran zayıf kalan kadrosu sebebiyle NBA tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapmasıyla birleşince taraflar yüz yüze görüşme kararı aldı. Sixers, yaz döneminde milli takım performansına kulak kabarttığı Aldemir'i, sezonun başlamasıyla birlikte yakın takibe aldı. İstanbul'a gelen yetkililer, Furkan ile iki kez görüştü. Aynı dönemde Galatasaray'ın ekonomik darboğazdan geçmesi sebebiyle basketbol şubesinde yaşanan ödeme kaynaklı problemlerin de başgöstermesiyle ipler koptu. Eski başkan Ünal Aysal tarafından verilen şampiyonluk primi sözünün tutulmamasının yanı sıra Aldemir'in sözleşmesinde yer alan aylık ödemelerin 5 aydır yapılmıyor oluşu, genç yıldızın NBA konusunda ikna olmasında önemli bir etken olarak öne çıktı.

Ahmet Melik SUBAŞI
ahmet.subasi@fanatik.com.tr
@ahmetmsubasi

Haberin Devamı
YORUM YAZ