MENÜ

Bursaspor 1-1 Fenerbahçe

Bursa'da sezon başından bu yana hasret kalınan müthiş tribün atmosferi, Fenerbahçe'nin karşısında da çok istekli bir Timsah vardı. Güneş'in öğrencileri hızlı başladı, golü de attı. Tablo ikinci yarıda da değişmedi, Bursaspor sağlı-sollu geldi, müthiş pozisyonlara girdi. Skora eşitliği, Kuyt'ın ortasında ağlarla buluşan top getirdi, Fenerbahçe uzun bir aradan sonra ilk kez 1 puana sevindi.

Bursaspor 1-1 Fenerbahçe

Fenerbahçe Bursa'da adeta 1 puanı kurtardı. Maçın hemen başında Kadlec'in ayağının kaymasıyla Fernandao'nun önünde kalan top adeta sol kanadın 1. dakikada alarm verdiğinin göstergesiydi. Çünkü Caner orada yoktu. Bu auta giden Fernandao şutundan sadece 2 dakika sonraysa, defans çizgi halinde yakalandı ve Caner yine yoktu. Bu sefer Fernanadao'nun yerindeyse 'dribbling'i kuvvetli Volkan Şen vardı. O da bu ikramı affetmedi. Caner'in o bölgedeki yokluğu gole sebep olurken, oyuncunun sinir katsayısını artırdı. 6'da, basit bir taç atışı için hem de Fenerbahçe lehine olan bir kararda bir de sarı kart gördü.

CANER ATILABİLİRDİ

Sarı Lacivertliler golü yedikten sonra toparlandı, topa daha çok hakim oldu. Ancak bu hakimiyet pozisyon getirmedi. Yarımşar Emenike ve Kuyt pozisyonlarının gol olması şansa bağlıydı. Bursa da 1-0'dan sonra hafif korkuyla geriye çekilmişti. Kontra aradılar, bulamadılar. Caner, 35'te hocası İsmail Kartal'a oyundan alındığı için büyük tepki gösterdi. Haksızdı. Oyundan alınması sonuna kadar doğruydu. Sarı kartı olmasına rağmen bitmeyen itirazları ve tehlikeli faulleri kırmızıyı getirebilirdi.

DİEGO YİNE YOK!

Fenerbahçe'de Diego Ribas sisteme bir türlü uyamıyor. Forvet arkası mı, orta sahanın göbeği mi belli değil. Ne oyun kuruyor, ne de ileride forvete destek oluyor. Duran top bile kullanmıyor. Kornerler Meireles ya da Caner'in... Brezilyalı ilk 10 hafta itibariyle hüsranın da ötesinde. 55'te sakatlandı yerini Sow'a bıraktı.

TOPAL, ALPER VE MEIRELES OLMASA...

Fenerbahçe'nin orta sahası en kuvvetli, en sağlam kalesi. Alper, Sow gibi bir yıldızdan formayı kapmasının ne kadar doğru olduğunu her maç gösteriyor. Meireles, geçen sezonki "Dünya Kupası için oyunuyor" fikrini tamamen yıktı. Artık hücuma bile destek oluyor. Topal'ı yazmaya bile gerek yok. 42'de başının üstüne hem ters hem de sert şekilde düşmesine rağmen 90 dakikayı hakkını vererek tamamladı.

KUYT ORTA YAPTI, GOL OLDU

66'da Fenerbahçe'nin gol aradığı dakikalarda, Kuyt sol kanatta sağ ayağına çekip ortaladı. İçeride kimse dokunamazken top, şaşkın bakışlar arasında falso alıp kaleye yöneldi. Harun uzandı ama geç kaldı. Kuyt'a haksızlık etmek olmaz ama bu bir şans golüydü. Sadece koşan, pas vermeyen, bencil Emenike'yle Fenerbahçe'nin gol bulması zaten şansa bağlıydı.

BURSA GALİBİYETİ KAÇIRDI

Son bölümlerde İsmail Kartal, skoru korumayı tercih etti. Ersun Yanal, hangi deplasmanda olursa olsun eğer önde değilse, topuyla tüfeğiyle saldırırdı. Webo mutlaka oyuna girerdi. Artık herkes İsmail hocadan Ersun Yanal müdahalesi beklememeyi öğrendi.

Ancak forvete takviye yapmayan yani risk almayan Fenerbahçe'nin kalesinde birçok gol pozisyon buldu evsahibi... Volkan Şen, Ozan İpek, Bekir Yılmaz golleri kaçırdı. Ya da Kadlec ve Hasan Ali çizgiden çıkardı... Volkan da Bursalılar tarafından 'Vatan haini' sözleriyle tepki görse de en ufak bir karşılık vermedi, işine baktı. Kalede çok iyiydi.

Sonuç olarak bu maçta "Fenerbahçe 1 puan kazandı" diyebiliriz.

FİKSTÜR AVANTAJI FENER'DE

Liderlik artık aynı puan ve aynı gol sayısıyla alfabetik sırayla önde olan Beşiktaş'ta...Ancak Fenerbahçe'nin önü rakiplerine göre bu haftadan sonra daha açık. Bursa, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzon deplasmanları çok iyi geçmemiş olsa da, ortalama bir kazançla aşıldı. Artık rakipleri birbirleriyle oynayacak.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ