MENÜ

Beşiktaş'tan bir ilk!

Kasımpaşa'yı 2-0'lık skorla yıkıp bu yıl ilk kez iki farklı galibiyete ulaşan Beşiktaş, istatistiklerde de fark yarattı. Kara Kartal'ın, golcü ismi Demba Ba'nın ağları havalandırdığı hiçbir maçta kaybetmemesi ise dikkat çekti.

Beşiktaş'tan bir ilk!

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Kasımpaşa'yı 2-0'la geçen Beşiktaş, bu sezon bir ilki yaşadı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda konuk ettiği Lacivert-Beyazlılar'ı yıldız oyuncusu Demba Ba'nın golleriyle yıkan Kara Kartal, bu yıl ligde ilk defa bir karşılaşmayı iki farklı skorla üstün tamamlamayı başardı. Süper Lig'de Mersin İdman Yurdu, Bursaspor ve Balıkesirspor'u dış sahada 1-0'lık skorlarla deviren Slaven Bilic'in öğrencileri, ayrıca Sivasspor'u 3-2, İstanbul Başakşehir'i ise 2-1'le geçmişti.

Demba Ba varsa sorun yok

Yaz döneminde İngiltere Premier Lig'in güçlü takımı Chelsea'den ayrılıp Beşiktaş'a imzayı atan Demba Ba, ortaya koyduğu performansla alkış toplamaya devam ediyor. Süper Lig'de ve Avrupa'da Senegalli yıldızın gol kaydettiği hiçbir karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmeyen Siyah-Beyazlılar, 7 müsabakanın 6'sında galibiyete ulaşırken, 1 de beraberlik elde etti. Kasımpaşa maçıyla birlikte bu sezon Beşiktaş'ta 16. resmi mücadelesine çıkan 29 yaşındaki Ba, rakip ağları 2 kez havalandırıp gol sayısını 12 yükseltmeyi başardı.

Yüzde 76 Kara Kartal

Öte yandan Beşiktaş, Kasımpaşa'yla oynadığı maçın istatistiklerinde ağır bastı. Müsabakada ilk 45 dakikada istediği skoru yakalayan Siyah-Beyazlılar, pas yüzdesinde fark yarattı. İlk yarıda yüzde 63'lük pas yüzdesiyle oynayan Şota Arveladze'nin öğrencilerine karşı yüzde 74'le öne çıkan Kara Kartal, bunu maç sonunda ise yüzde 76'ya yükseltip kendini aştı. Lacivert-Beyazlılar'ın ilk devredeki yüzde 63'lük yüzdesi ise mücadele sonunda yüzde 72'ye çıktı. Devre arasında yüzde 57'ye 43'le Beşiktaş lehine olan topla oynama oranı, maç sonunda 53'e 47'ye geldi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ