MENÜ

Yanal'ın Trabzonspor'u

Halilhodzic'le kâbus dolu günler geçiren Trabzon, Ersun Yanal'la küllerinden doğdu. İdeal kadroyla sahaya çıkan Bordo-Mavililer'de herkes yerli yerinde oynadı. Hücumdaysa planlar Cardozo üzerineydi. Paraguaylı'nın boşalttığı alanları Medjani kapattı, Fırtına tecrübeli hocayla çıktığı ilk maçta camiayı zirve için umutlandırdı.

Yanal'ın Trabzonspor'u

Vahid Halilhodzic idaresinde deyim yerindeyse kabus gibi günler geçiren Trabzonsporlular’ı, Ersun Yanal’ın takımın başına geçmesi heyecanlandırmıştı. Milli arada takımın başına geçen deneyimli teknik adamın takımın üzerinde kısa sürede yapacağı etki, oyuncu tercihleri ve sistemi merak konusuydu. Yanal’lı Trabzonspor, ilk kez görücüye çıktı. Halilhodzic’in sık sık değiştirdiği kadro nedeniyle bir türlü takım görüntüsü veremeyen Fırtına, geride kalan 9 haftanın aksine deyim yerindeyse müthiş bir futbol sergiledi. Daha sert ve agresif bir oyun anlayışıyla sahadaydı. Bordo-Mavililer’i zirveye taşımak için kolları sıvayan Yanal, daha ilk maçta etkisini gösterdi. Hücum ağırlıklı futbol anlayışından yeni takımında da ödün vermeyen Yanal, Galatasaray karşısında öğrencilerine 90 dakika baskılı bir oyun oynattı.

Macera aramadı

İmza attığında eldeki kadrodan en iyi şekilde yararlanacağını ifade eden başarılı hoca, dediğini yaptı, macera aramadı. Hücum planını tamamen Cardozo’nun üzerine kurdu. İdeal kadrosunu çabuk buldu, herkes yerli yerinde oynadı. Son 7 maçında kalesini gole kapatamayan Fırtına’nın savunmadaki performansı da merak konusuydu. Karadeniz ekibi, Galatasaray’ın etkili hücumcularına net fırsat vermezken uzun süre sonra bir maçı gol yemeden tamamladı. Orta alanda Mehmet Ekici ve Constant’ın sergilediği futbol da alkış alırken Trabzon’un başındaki ilk maçında istediklerini takımına harfiyen uygulatan Ersun Yanal, şampiyonluk parolasıyla yola çıkılan sezonda taraftara umut verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ