MENÜ

Tarihi zafer

Galatasaray karşısına yeni hocası Ersun Yanal'ın yönetiminde çıkan Trabzonspor, TT Arena'dan 3-0'lık zaferle ayrıldı. Konuk ekibe 3 puanı getiren goller; Medjani (2) ve Yusuf Erdoğan'dan gelirken Bordo Mavililer, tam 991 gün sonra 3 büyükler karşısında İstanbul'da galibiyet sevinci yaşadı

Tarihi zafer

Bosna Hersekli çalıştırıcı Vahid Halilhodzic’le yollarını ayırmasının ardından yeni teknik direktörü Ersun Yanal önderliğinde ilk maçına çıkan Trabzonspor, Galatasaray’ı deplasmanda 3-0’lık skorla geçti. Oyunun ilk bölümünde rakibi karşısında daha tutuk bir görüntü sergileyen Bordo-Mavililer, 0-0 sona eren ilk yarını ardından ikinci yarı adeta yeniden doğdu. Oyunun ikinci bölümünde neredeyse Galatasaraylı futbolculara nefes aldırmayan konuk ekip, ilk golü Mehmet Ekici’nin ortasına mükkemmel bir kafa vuruşu yapan Carl Medjani’yle 58. dakikada buldu. Bu sayının ardından rakip kaleye hücumlarını iyice artıran Bordo-Mavililer’de Carl Medjani, 76’da kornerden gelen topta ikinci kez rakip fileleri havalandırdı. Farkın açılmasından sonra üstünlüğü iyice eline alan Bordo-Mavililer’de Fatih Atik’in pasında Yusuf Erdoğan, 86’da son sözü söyledi: 0-3.

10 maçlık hasret bitti

3 büyükler karşısında bu maç öncesinde son galibiyetini 2011-12 sezonun 29. haftasında 4 Mart 2012’de İnönü Stadı’nda Beşiktaş’a karşı alan Trabzonspor, bu mücadeleden sonra çıktığı 10 mücadeleden, 6 beraberlik ve 4 beraberlikle ayrılmışktı. Bordo-Mavililer, Arena’daki zaferin ardından tam 991 gün sonra İstanbul’da tekrar zafer sevinci yaşadı.

‘Tilki golü attım’

Carl Medjani, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Başarılı stoper, “Sezon başından beri duran toplarda bir şansım var bu pozisyonlardan gol atabiliyorum. İlk gol Fatih’in mükemmel ortasında geldi. Kaleciyi ters ayakta yakaladım. İkinci gol ise biraz tilki golüydü” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ