MENÜ

Sırp taraftarının öldürülmesi olayının perde arkası

Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız maçı öncesi bir Sırp taraftarın öldürülmesi olayının perde arkası ortaya çıktı.

Sırp taraftarının öldürülmesi olayının perde arkası

THY Euroleague mücadelesi kapsamında Abdi İpekçi Spor Kompleksi'nde oynanan Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız karşılaşması öncesi çıkan olaylarda bir Sırp taraftar öldürülmüştü. Olayın yankıları hala devam ederken Millet Gazetesi, yaşananların kronolojik sıralamasını açıkladı. İşte o gecenin perde arkası...

-Maç günü 11.30’da Kızılyıldız Kulübü adına Milan Saric, Galatasaray Kulübü’nü arar ve 70 bilet haricinde bilet gerektiğini ve nereden alabileceğini sorar.

-12.15’te tekrar Galatasaray Kulübü’nü arar ver “Bizden habersiz bir seyirci organizasyonu olmuş 200 bilet daha alabilir miyiz” der. Güvenlik nedeniyle böyle bir talebin karşılanamayacağı yanıtı verilir.

-Kızılyıldız’ın genel menajerine idman bitmeden önce (12.40) 70 kişinin salonda oturacağı (204 blok) yer gösterilir.

-13.00 civarı ciddi bir haber alınır. Uçakla İstanbul’a gelen taraftarlar için 200 bilet daha istenir. Olumsuz yanıt verilir.

-Bu sırada Spor Şube’den E. B. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 185 Kızılyıldız taraftarının giriş yaptığını biletleri olup olmadığını sorar. Biletlerinin olmadığı söylenir. Spor Şube Emniyet Müdürü, İstanbul’a 185’i ayrı 200’ü ayrı 385 taraftarın geldiği bilgisini verir.

-185 taraftarın Sultanahmet’e yönlendirildiği, ancak uçakla gelenlerin hepsinin münferit olmasından dolayı kontrol edilemediği rapor edilir.

-Bu sırada Sırbistan Başkonsolosluğu bilgilendirilir. Başkonsolos Zoran Markovic, Galatasaray Kulübü’nün haklı olduğunu yardımcı olmak üzere başkonsolos ve İstanbul konsolosunun salona gitmek için yola çıktığını bildirir.

-15.46’da Kızılyıldız Kulübü’nden bir yazı gelir. Kızılyıldız taraftarının Sultanahmet’te polis ekipleriyle buluşacağı bildirilir. Polisler hazır bekler ama hiçbir taraftar gelmez.

-Otobüsün Sultanahmet’e gitmeden Abdi İpekçi’ye yöneldiği bilgisi gelir. Kısıtlı sayıdaki Özel Tim ile hazırlık yapılır ve Çevik Kuvvet’e acele etmesi söylenir.1 TOMA salona getirilir. Özel güvenlik firmasından da 10 kişi gişe çevresinde tedbir alır.

-Salon müdürü, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü başkanlığında tüm resmi ve özel güvenlik ekip başlarıyla toplantı yapılır. Önlemler gözden geçirilir. Trafik şube uyarılır. Sırbistan plakalı araçların salon çevresine gelmesinin engellenmesi emri verilir.

-Bu sırada Başkonsolos Zoran Markovic ve Konsolos Jovica Topalovic ile VIP salonunda toplantı yapılır. Gelen taraftarların aşırı fanatik ve salona girseler de girmeseler de önemli sorunlara yol açacağı bilgisi gelir. Başkonsolos ve konsolos taraftarların salon çevresinden uzak kalması için ellerinden geleni yapacaklarını söylerler. Ancak dışarıda büyük olaylar çıkabileceğinin kaygısını da ifade ederler. Konsolos Topalovic “Şu anda elimizden dua etmekten başka bir şey gelmez” der.

-18:10 civarında salon çevresinde olaylar başlar.

-Salondaki güvenlik kamerası kayıtlarında Kızılyıldız taraftarının salona yaklaşıp karşısında polisi fark edince kaldırım taşlarını sökerek salon tarafına fırlattıkları görülür. 3 polis yaralanır ve ambulansla hastaneye kaldırılır.

-Polisin müdahalesiyle Sırp taraftarlar arasında kargaşa çıkar ve bu görüntüler güvenlik kameraları dışında kalır. Sırp vatandaşı bir tanık olayları engellemek isteyen kendi içlerinde bir grupla olayları büyütmek isteyenler arasında kavga çıktığını ve bu kavga sırasında bıçaklamanın gerçekleştiğini aktarır.

Millet

Haberin Devamı
YORUM YAZ