MENÜ

Singapur'da yaşlı futbolculara "af" çıktı

Singapur Birinci Futbol Ligi'ndeki takımların kadrolarında bulundurabilecekleri 30 yaş ve üstü oyuncu sayısına getirilen sınırlama kaldırıldı.

Singapur'da yaşlı futbolculara "af" çıktı

Singapur Futbol Federasyonu, ligdeki çekişmeyi artırmak amacıyla yeni sezonda uygulanması planlanan kural değişiklikleri konusunda geri adım attı. Federasyondan yapılan açıklamada, kulüplerin ve futbolcuların itirazları üzerine yeni sezonda takım kadrolarında 30 yaş ve üstü en fazla 5 futbolcu bulundurabilme sınırlamasının kaldırıldığı duyuruldu.
Bu yıl 20. sezonu oynanacak ve şubat ayında başlayacak Singapur liginde heyecanı ve çekişmeyi artırmak için federasyon tarafından lig formatına ve kadro kısıtlamalarına bazı kural değişiklikleri getirilmişti. 2001-2011 yıllarında uygulanan üç etaplı formata dönülen ligde, takım sayısı da 12’den 10’a düşürüldü. 22 kişilik kadroda 25 yaş ve altı en az 3 oyuncu bulundurulması da zorunlu hale getirildi. Ligde mücadele edecek futbolcuların geçmesi gereken 2,4 kilometrelik koşu testinin süresi ise 10 dakikadan, 9 dakika 45 saniyeye indirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ