MENÜ

Obradovic'ten başsağlığı mesajı

Fenerbahçe Ülker'in dünyaca ünlü antrenörü Zeljko Obradovic, Galatasaray Liv Hospital - Kızılyıldız maçı sonrasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden vatandaşı Marko Ivkovic'in vefatıyla ilgili ilk kez konuştu. ''Spor, spor olarak kalmalı'' diyen ZOC, ''Bunun bedeli bir şekilde ödenmeli ve önlem alınmalı'' dedi.

Obradovic'ten başsağlığı mesajı

Türkiye Basketbol Ligi'nin 7. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda 95-60 yenen Fenerbahçe Ülker'de Başantrenör Zeljko Obradovic, maçtan sonra çıktığı basın toplantısında Cuma günü oynanan Galatasaray Liv Hospital - Kızılyıldız maçı sonrasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Sırp taraftar Marko Ivkovic'in vefatıyla ilgili ilk kez konuştu. Sırp basketbolunun efsane ismi, spor dünyasını sarsan olayla ilgili ''Mesaj vermek için şu an biraz geç kaldık. Hayatımızdan bir can kayboldu. Hepimizin çok önemli bir görevi var. Doğru mesaj vermemiz gerek. Spor, insanları bir araya getiren bir unsur olmalı, ayrıştırıcı değil. Marko'nun ailesine ve çevresine başsağlığı diliyorum. Hepimizin el birliğiyle çalışıp dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey olmaması için çaba göstermesi gerek. Basit bir şey olmamalı. İki üç gün konuşup unutmamalıyız. Maalesef bu oluyor, olaylar hemen unutuluyor. Bunun bedeli bir şekilde ödenmeli ve önlem alınmalı. Ben 23 senedir antrenörlük yapıyorum ve başından beri bu konulara önem veriyorum. Spor sadece spor olarak kalmalı'' dedi.

Demirel'e teşekkür


Maç öncesinde Ivkovic anısına yapılan saygı duruşu ile ilgili olarak da Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'e teşekkür eden Obradovic, karşılaşma ile ilgili de ''Baştan çok sert başladık. İyi basketbol oynadık. Her şeyden önce rakip takıma saygı duyduk. Farkı da bu getirdi. Savunmada ve hücumda güzel işler yapıyoruz. Galibiyet serisini sürdürmemiz gerek. Özgüven kazandık. Herkese süre vermeye çalıştım, kendimize olan saygımızı gösterdik. Takımıma ve buraya gelerek bize destek olan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum'' ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ