MENÜ

O bıçak kimin kalbine saplandı!

Muhteşem bir salon, iki kez uzayan harika bir maç ve sonuçta Galatasaray'ın elde ettiği unutulmayacak bir zafer... Tablo bu, fakat Avrupa'nın konuştuğu gerçek maalesef başka... Manşetlerde, 25 yaşındaki Sırp gencin bıçaklanarak öldürülmesi var.

O bıçak kimin kalbine saplandı!

Galatasaray Liv Hospital’ın, THY Avrupa Ligi’nde Kızılyıldız karşısında kazandığı zafer, unutulmayacak bir mücadeleye sahne olmuştu. Ancak maç öncesi 25 yaşında genç bir taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi, Türkiye’ye, basketbola, kulübün başarısına gölge düşürdü. Avrupa basını, Arroyo’nun 50 dakika forma giydiği, Erceg’in orta sahadan üçlük attığı ve iki uzatmaya giden karşılaşma yerine, ülkemizdeki cinayeti yazdı. Türkiye bir kez daha, şiddet, fanatizm, kavga ve cinayetle Avrupa’nın gündemine düştü. Taraftar ölümü, bürokratik bir krize dönüşürken, olayla ilgili soruşma devam ediyor....
Öte yandan iki kulüp arasında ‘maç biletleri’ hakkında yaşanan yazışma trafiğini, İstanbul’a gelen Kızılyıldız tarafarının perde arkasını ve güvenlik önlemleriyle hakkında yaşanan süreci, Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer anlattı.

‘Sorumluluk kabul etmediler’

Kızılyıldız Kulübü’nün kendilerinden talebi üzerine 70 bilet ve ayrıca üst düzey yöneticileri için protokol biletleri verdiklerini aktaran Özyer, “Maçtan 4,5 saat önce Kızılyıldız, bize mail atarak, 200-250 kişilik bir taraftar grubunun İstanbul’a geldiğini öğrendiklerini ve ekstra bilet istediklerini aktardı. İmzalı ve antetli olarak bizde duran bu başvuruda, bilet istedikleri bu taraftar grubu için hiçbir sorumluluk ise kabul etmediklerini belirttiler. Önce emniyetle, sonra da Sırbistan Konsolosluğu ile görüşüp, bu kısa süre içerisinde güvenlik planının değişemeyeceğini ve yardımcı olamayacağımızı ilettik. Ayrıca, Sırp taraftarların saat 16.00’da Sultanahmet Meydanı’nda buluşacakları ve buradan güvenlik eşliğinde salona gelebilecekleri yönündeki istekleri vardı. Biz de bu doğrultuda emniyet yetkilileriyle görüştük ve bu taraftar grubunun salon civarına getirilmeyeceği bilgisini aldık. Sonradan ise salon önünde ve civarında olaylar çıktığını öğrendik. Maçtan sonra, 25 yaşındaki bir genç taraftarın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik.” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ