MENÜ

Luis Enrique: Messi tek ve tekrarı olmaz

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 12. haftasında Sevilla'yı 5-1 yenen Barcelona'nın 3 golünü atarak toplamda 253 golle La Liga tarihinin en fazla gol atan futbolcusu olan Lionel Messi'ye kulübünden övgüler yağdı.

Luis Enrique: Messi tek ve tekrarı olmaz

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, Messi için "tek ve tekrarı olmaz "değerlendirmesinde bulundu. Messi’yi her gün çalıştırma şansına sahip bir teknik direktör olduğunu söyleyen Barcelona teknik direktörü, "Messi, hiçbir futbolcu ile kıyaslanamaz. Onun zevkini çıkarma şansına sahibiz" dedi.

Barcelona kulübünün, Arjantinli futbolcunun rekorunun ardından Nou Camp Stadı’nın reklam panolarında "Tebrikler Messi" yazılı bir mesaj döndürmesi dikkat çekti. Barcelona kulübü başkanı Josep Maria Bartomeu, maçın ardından kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada "Bu kulüp Leo’nun arkasında. Herkes, üyeler dahil ona yardım etmeliyiz. Messi aylardır Maliye ile olanlar ya da kusmaları ile konuşulup duruluyor. Ona hep bunları soruyorlar. O ise sahada konuşuyor. Messi halen çok genç ve Barça ile daha çok şey yapacak. Böyle bir Messi ile hedeflerimiz her zaman daha üst olacaktır" dedi.

Bartomeu, "Messi, layık olduğunu aldı mı?" sorusuna ise "Barça ve Katalonya’da evet ama dışarıda yeterince değil. Profesyonel biri ve futbol tarihinin en iyisi. Onun sportif yönüne odaklanmamız gerekiyor. Takım Leo ile çok birlik içinde ve maç sonunda bunu gösterdi" cevabını verdi.

Barcelona takım kaptanı Xavi Hernandez de "Olağanüstü, dehşet verici, tarihi bir rekor. Leo buna layık olan büyük bir insan ve büyük bir futbolcu. Leo burada mutlu ve bunu bir kez daha gösterdi. Eğer o mutlu olursa Barça da mutlu oluyor" şeklinde konuştu. Ayrıca Barcelona’daki hemen hemen tüm futbolcuların soyunma odasında Messi ile fotoğraf çektirip, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla Arjantinli futbolcuyu kutladığı görüldü.
Maç sonunda takım arkadaşları tarafından havaya atılarak rekorunu kutlayan Messi, sadece maç içinde rekor kırdığı golün ardından kameraların karşısında "Seni seviyorum, hayatım" diyerek oğlu Thiago’ya mesaj gönderdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ