MENÜ

Karşıyaka 1-0 Bucaspor

PTT 1. Lig'de tüm dikkatler İzmir derbisindeydi. Bucaspor'u konuk eden Karşıyaka, Can Erdem'in penaltısıyla zafere uzandı, Play-Off potası için iddiasını gösterdi. Konuk ekip ise tehlikeli bölgeden uzaklaşmayı başaramadı.

Karşıyaka 1-0 Bucaspor

Kuşkusuz gözler Arena’daki Galatasaray-Trabzonspor kapışmasındaydı. Ancak İzmir’de de müthiş bir derbi heyecanı vardı. Yusuf Şimşek idaresinde gözünü Play-Off potasına diken Karşıyaka ile geride kalan 9 haftada istediğini bulamayan Bucaspor kozlarını paylaştı. Kıran kırana bir 90 dakikaya sahne olan karşılaşmada gülen taraf Karşıyaka oldu. Maça ev sahibi hızlı başladı. 5. dakikada Ofoedu sol çaprazdan vurdu, Çağlar kalesinde başarılıydı. 13’te defansın hatasından faydalanan İskender, fırsatçılığını konuşturdu, ancak defansa çarpan top kornere gitti. 22’de Mehmet İncebacak, takımını öne geçirebilirdi, net fırsatı harcadı. 33’te Can Erdem’in aşırtma denemesi kötüydü. İlk yarıda iki takım da kilidi açmayı başaramadı. Devre golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İskender sustu

İlk 45’te daha etkili gözüken taraf yakaladığı pozisyonlarla Buca’ydı. Sarı-Lacivertliler, ikinci yarıya da etkili başladı. 46’da, 9 maçta 9 golü olan İskender, yüzde yüzlük bir gol kaçırdı. 61’de Karşıyaka, Can Erdem’in penaltısıyla öne geçti. Kalan bölümde Behram’ın performansı maçın kaderini belirledi. Tecrübeli eldiven müthiş refleksleriyle galibiyette pay sahibiydi.

Yunus Altun

Haberin Devamı
YORUM YAZ