MENÜ

Hull City 1-2 Tottenham

İngiltere Premier Lig 12. hafta karşılaşmasında Tottenham, konuk olduğu Hull City'i 2-1 mağlup etti.

Hull City 1-2 Tottenham

Bir hoca futbolcusunu basına şikayet ediyorsa o takımda huzursuzluk başlar. Adebayor'u istemiyorum dedi bugün kadroda yok. Adebayor'un bir sene daha kontratı var haftalığını alır antremana çıkar. Bütün transferlere bedel Gareth Bale'i 86 Milyon Pounda sattılar. Transfere 140.6 Milyon Pound harcadılar hala takım olamadılar. Pochettino hala transfer istiyor. Steve Bruce, İngiltere'nin en sevilen hocalarından biridir. Yürüyerek oynayan Ben Arfa'yı nasıl kadrosuna kiralık olarak aldı hiç anlamadım. Hull City'de üç eski Tottenhamlı oynuyor bugün. Dawson-Huddlestone ve Livermore

Bu hatırlatmadan sonra maça dönelim. İlk şut Soldado'dan ancak top Mc Gregor'da kaldı.

8. dakikada Hull City 1-0 öne geçti. Golün sahibi eski Tottenham'lı Jack Livermore. Defanstan dönen topa ceza sahası dışından vurdu top Lloris'in solundan filelere gitti. LLoris'in hatasından Hull City ikinci golü bulabilirdi. Beşiktaş'a karşı panter kesilmişti. Derken Brady'nin şutunu ardından Ramirez'in şutunu önledi. Ben Arfa'nın vuruşu üstten avuta gitti. 30. dakika Hull geriye yaslanınca top daha fazla Tottenham Spurs'te kalmaya başladı. 38. dakikada McGregor, Lamela'nın şutunda gole izin vermedi. Eriksen'in pas şut karışımına altı pasta kimse dokunamadı. İlk yarı Hull City'nin 1-0 üstünlüğüyle kapandı. Hull City attığı golden sonra ikinci gole çok yakın bir futbol oynadı. Harika bir takım oyunu sergilediler. Çok dikkatli oynadılar. İlk yarıda önde olmaları tesadüf değil.

Tottenham Spurs ikinci yarıya daha baskılı başladı. 51. dakikada Hull 10 kişi kaldı. Gaston Ramirez Vertongene topsuz alanda tekme atınca yardımcının uyarısıyla kırmızı kart gördü. Çok ağır bir karardı. Bazen bu tip maçlarda 1-0 öndeki takım 10 kişi oynasa bile skoru korumak için daha fazla direnç gösterir. Ben Arfa yerini Meyler'e bırakıyor. Son 35 dakika tamamen Tottenham Spurs forvetleri ile Mc Gregor ve Hull defansı arasında geçecek gibi görünüyor. Spurs'de Dembele yerini Lennon'a bırakıyor..

Tottenham beraberliği yakaladı

60. dakikada Tottenham 1-1'lik eşitliği yakaladı. Eriksen'in frikikten vuruşu yan direkten döndü Kane tamamladı. Durum şimdi 1-1.

Maç tamamen tek kalede oynanıyor. Soldado'nun müsait durumdaki vuruşu auta gitti. Lennon ortaladı Kane altı pastan kafayı vurdu top yandan auta çıktı. Maç tek kale oynanıyor. İlk yarıdaki futboldan eser yok. Hull hiç top tutamamaya başladı. Al Mohamady'nin ortasına Jelaviç istediği gibi vuramadı. Tottenham Spurs kilidi bir türlü açamıyor

Tottenham son dakikada öne geçti

90. dakikada Tottenham, Eriksen ile 2-1 öne geçti. Tottenhamlılar gole Öyle bir sevindiler ki gören de Tottenham Spurs Premier Lig şampiyonu oldu zanneder. O dünya durdukça olmaz da neyse. Netice olarak maça iyi başlayan golü bulan farkı arttıracak pozisyonlara giren Hull City son 40 dakikasını 10 kişi oynadığı maçı 2-1 kaybetti.

Edip Adanır / Londra

TAKIM KADROLARI

HULL CITY:
McGregor, Elmohamady, Dawson, Davies, Robertson, Huddlestone (Rosenior - 64' ), Livermore, Ben Arfa (Meyler - 57' ), Ramírez, Brady (Quinn - 87' ), Jelavic

YEDEKLER: Rosenior, Chester, Meyler, Hernández, Sagbo, Harper, Quinn

TOTTENHAM: Dier (Chiriches - 45' ), Fazio, Vertonghen, Davies, Dembélé (Lennon - 59' ), Mason, Lamela, Kane, Eriksen, Soldado (Paulinho - 79' )

YEDEKLER: Chiriches, Lennon, Paulinho, Vorm, Stambouli, Ceballos, Ball

Haberin Devamı
YORUM YAZ