MENÜ

Ferdi Hardal Avrupa 3'üncüsü oldu

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol kentinde bugün başlayan Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın ilk gününde podyuma çıkan 56 kiloda Ferdi Hardal, iki bronz madalya kazanarak Avrupa 3'üncüsü oldu.

Ferdi Hardal Avrupa 3'üncüsü oldu

Genç erkekler 56 kiloda yarışan Ferdi Hardal, koparmada ilk hakkında 97 kiloda başarılı oldu. Ferdi Hardal, ikinci ve 3. haklarında girdiği 101 kiloda başarılı olamayınca koparmayı 97 kilo ile 4. sırada tamamladı.

Ferdi Hardal, silkmede ilk hakkında 117 kiloyu başarıyla kaldırdı. Ferdi Hardal, Silkmedeki ikinci hakkında 121 kilyou denedi ve başarılı olamadı. Silkmedeki son hakkında ise 121 kiloyu başarıyla kaldıran Hardal, silkmede bronz madalyanın sahibi oldu.

Ferdi Hardal, toplamda da 218 kiloya ulaşarak ikinci bronz madalyasını kazanarak Türkiye'ye bir Avrupa 3'üncülüğü getirdi. Toplamda birinciliği İtalyan sporcu Mirco Scarantino elde ederken, Rumen Sporcu Constantin Ciotoio ise ikinci oldu.

Emrah Çalışkan koparmada bronz madalya kazandı

Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın ilk gününde genç erkekler 56 kg podyuma çıkan diğer sporcu Emrah Çalışkan ise koparmada bronz madalya kazandı. Emrah Çalışkan koparmadaki ilk hakkında 97 kiloda, ikinci hakkında ise 101 kiloda başarılı oldu. Son hakkında ise 103 kiloyu kaldırmayı başaramayan Emrah Çalışkan, koparmadaki 101 kiloluk kaldırışı ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Emrah Çalışkan, silkmede ise 116 kiloluk kaldırışıyla 4. ve toplamda da 217 kilo ile Avrupa 4'üncüsü oldu.

Gamze Karakol ve Fatma Korkmaz madalya alamadı

Genç bayanlar 48 kiloda podyuma çıkan Gamze Karakol ve Fatma Korkmaz madalya kazanamadı. 48 kiloda Gamze Karakol, koparmada 63 kilo, silkmede 85 kilo ve toplamda da 148 kilo ile şampiyonayı 5. sırada tamamladı. 48 kiloda yarışan diğer bayan sporcu Fatma Korkmaz ise 60 kilo koparma ile 'nci., 80 kilo silkme ile 6'ncı ve toplamda ulaştığı 140 kilo ile 7. sırada yer aldı.

LİMASOL, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ