MENÜ

Fener, Bursa'ya kaybetmiyor

Fenerbahçe, Bursaspor karşısında çıktığı son 10 maçta rakibine bir kez bile mağlup olmadı. Emre Belözoğlu'nun bu maçtaki yokluğu ve Gökhan Gönül'ün hafif sakatlığı Kanarya'yı Pazartesi akşamı zorlayacak etkenler olsa da, istatistiklerdeki açık Sarı Lacivert üstünlüğü, camiaya moral veriyor.

Fener, Bursa'ya kaybetmiyor

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasının kapanış gününde, Pazartesi akşamı Bursaspor'a konuk olacak Fenerbahçe, bu maçtan 3 puanla ayrılıp galibiyet serisine devam etmek istiyor. Bu sezon ilk kez üç maç üst üste kazanan, ilk kez Beşiktaş deplasmanında galip gelerek dışarıda 3 puana ulaşan Sarı Lacivertliler, zorlu Bursa deplasmanında da kazanarak deplasmanda galibiyet serisi elde etmek istiyor.

BURSA ZORLU AMA...
Bursaspor deplasmanı Türkiye'deki İstanbul ve Anadolu takımı demeden her kulüp için zorludur. Hiçbir büyük kulüp, Bursa'dan alınan 1 puana kayıp diye bakmaz. Ancak Fenerbahçe'nin Bursaspor'la oynadığı son 10 maça göz attığımızda Sarı Kanarya'nın hiçbir maçı kaybetmediği görülüyor. Fenerbahçe 2'si Türkiye Kupası, 8'i de Süper Lig karşılaşması olan bu 10 maçtan 8 galibiyet (6 lig, 2 kupa) 2 beraberlik (ikisi de lig) çıkardı. Ayrıca Bursa'da oynanan biri Türkiye Kupası diğeri lig olmak üzere 2 maç da aynı skorla 3-2, Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi. Emre'nin yokluğu ve defans hattında Gökhan'ın hafif sakatlığının bulunması gibi problemleri olsa da Fenerbahçe'nin son senelerde Bursa'ya korkusuz gittiği de bir gerçek...

GEÇEN SEZON NEFESLERİ KESMİŞTİ
Geçtiğimiz sezon Bursa'da oynanan karşılaşma yine 10. haftaya tekabül etmiş ve karşılaşma nefesleri kesmişti. 20. dakikada Ferhat Kiraz'la öne geçen ev sahibi, ilk yarıyı önde kapatırken, Sar Lacivertliler 63'te Webo'yla beraberliği yakalamış, 83'te Emenike Fenerbahçe'ye üstünlüğü getirmişti. 90'da Pablo Batalla skora yine denge getirirken, uzatmalarda Egemen Korkmaz Kanarya'ya galibiyeti getiren isim olmuştu.

Hakan Ateşler/ Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ